Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μακριά από τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς

Η «αλεπού» δεν επισκέπτεται ποτέ το «παζάρι» για καλό σκοπό. Η είδηση πως ΝΑΤΟική ναυτική δύναμη θα καταπλεύσει στην Αραβική Θάλασσα προκαλεί δικαιολογημένα ανησυχία, σε συνδυασμό με τα ήδη γνωστά φιλοπόλεμα ιμπεριαλιστικά σχέδια για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, το Ιράκ και φυσικά το Ιράν. Ενταγμένη στη ΝΑΤΟική δύναμη θα είναι και φρεγάτα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, κάτι που σηματοδοτεί την άμεση εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών και συνεπώς πρέπει να ενεργοποιήσει συναγερμό για το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της χώρας.

Ας μη διαφεύγει της προσοχής ότι οι δύο προηγούμενες φορές που ελληνικό πλοίο στάλθηκε σ' αυτή την περιοχή συνέπεσαν με την προετοιμασία και την κύρια φάση των πολεμικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά του Ιράκ. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως στην περιοχή έχουν ήδη συγκεντρωθεί πολλά σκάφη του 5ου αμερικανικού στόλου, καθώς κλιμακώθηκαν οι σχέσεις ΗΠΑ - Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα του δεύτερου. Προ ενός μηνός τα αμερικανικά γυμνάσια στην περιοχή προκάλεσαν την επίδειξη απ' το Ιράν των πυραυλικών του δυνατοτήτων. Ενώ την ίδια περίοδο αποκαλύφθηκε και η μεγάλης διάρκειας άσκηση των Ισραηλινών στον ελληνικό εναέριο χώρο, με τη βοήθεια τμημάτων της ελληνικής αεροπορίας και με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης. Ασκηση που κατά τους Αμερικανούς ισοδυναμούσε με πρόβα επίθεσης του Ισραήλ κατά του Ιράν!

Η ΝΑΤΟική παρουσία σ' αυτήν την περιοχή εντάσσεται στην κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας κατά των λαών του Αφγανιστάν και του Ιράκ, στην κλιμάκωση των απειλών και εκβιασμών σε βάρος του Ιράν. Η ελληνική κυβέρνηση βαρύνεται με την ευθύνη της συμμετοχής σε κάθε στάδιο αυτής της κλιμάκωσης. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βαρύνονται με την ευθύνη της αποδοχής, υποστήριξης και συμμετοχής σε ουκ ολίγα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα σε βάρος χωρών και λαών, σε στρατούς κατοχής, σε επιθετικές στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων. Κι αυτή η ευθύνη πρέπει να τους αποδοθεί απ' το λαό, που το συμφέρον του βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση απ' αυτή προς την οποία πορεύεται ο ευρωενωσιακός, αμερικανικός, ΝΑΤΟικός ιμπεριαλισμός, προκαλώντας στο διάβα του λουτρά αίματος.

Το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, κάθε προοδευτικός άνθρωπος, οφείλει να απαιτήσει την απόσυρση των ελληνικών πλοίων από τη ΝΑΤΟική δύναμη και τη μη συμμετοχή τους στις περιπολίες στην Αραβική Θάλασσα, ως προέκταση του πάγιου αιτήματος για επιστροφή όλων των στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας που βρίσκονται εκτός συνόρων. Οφείλει να καταδικάσει την ακολουθούμενη χρόνια τώρα πολιτική απ' το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που υπονομεύει το δικαίωμά του να ζει με ασφάλεια και ειρήνη, την προοπτική ανάπτυξης σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με τους άλλους λαούς. Αυτά του τα δικαιώματα μπορούν να υπάρξουν εάν κι εφόσον η χώρα απεγκλωβιστεί από τα επιθετικά ιμπεριαλιστικά σχέδια, αν ακολουθήσει ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης στο πλαίσιο μιας άλλης, μιας λαϊκής εξουσίας. Η λαϊκή συμμαχία και πάλη, σε αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, μπορεί να κάνει αυτά τα «αν» πραγματικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ