Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Ανοιχτή η διέλευση στα Κόκκινα

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Απόφαση να επιτρέψουν τη σημερινή μετάβαση των Τουρκοκυπρίων στο χωριό Κόκκινα, πήρε η κοινότητα του Κάτω Πύργου, με τον κοινοτάρχη να διαβεβαιώνει ότι δε θα επιτρέψει σε κανέναν να «διασαλεύσει την τάξη», εκτός και αν υπάρξει «σοβαρή πρόκληση». Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχαηλίδης στη δήλωσή του υποστηρίζει ότι θα υπάρξει αντίδραση μόνο αν π.χ. «περνούν λεωφορεία με Γκρίζους Λύκους μέσα και να κάνουν χειρονομίες και να μας προκαλέσουν. Εύχομαι να μη συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά και πάλι εμείς δε θα δώσουμε καμιά απάντηση. Μας φτάνει ο πόνος που έχουμε για την περιοχή».

Σήμερα αναμένεται να μεταβούν στα Κόκκινα περί τους 1.100 «Τουρκοκυπρίους», με αφορμή την 44η επέτειο των γεγονότων του 1964 στην Τυλληρία, της αποκαλούμενης ως «αντίστασης των Κόκκινων», όπου τουρκικές δυνάμεις προχώρησαν σε βομβαρδισμούς και σημειώθηκαν και κάποιες μάχες μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Παρόντα θα είναι και τα Ηνωμένα Εθνη, για να παρέχουν διευκολύνσεις, ενώ δήλωσαν ότι δεν έχουν πληροφόρηση αν δόθηκε απάντηση από την τουρκοκυπριακή πλευρά στους Ελληνοκύπριους να περάσουν στην κατεχόμενη Μόρφου στις 2 Σεπτέμβρη, από το κλειστό οδόφραγμα του Λιμνήτη.

Στο μεταξύ στα κατεχόμενα χτες πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση του ψευδοκράτους, με αίτημα να σταματήσουν οι αυξήσεις. Την ίδια στιγμή τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ φαίνεται να θέτουν ζήτημα «εκτουρκισμού» των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα. Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της εφημερίδας «Σταρ Κίπρις» «Εκτουρκίστε τις ελληνοκυπριακές περιουσίες» και δημοσιεύει δηλώσεις του προέδρου του παράνομου συνδέσμου κτηματομεσιτών στα κατεχόμενα Hasan Sungur, ο οποίος επικρίνει τη λεγόμενη κυβέρνηση επειδή «έδωσε εντολές να προστατευτούν ορισμένες περιοχές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ