Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Αγωνιστική απάντηση στο νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή

Παράσταση διαμαρτυρίας τη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή

Από προηγούμενη κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο
Από προηγούμενη κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο
Πολύμορφη δράση για την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Ειδική Αγωγή και για τη διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν αναπτύσσει η Συντονιστική Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΝ). Ηδη, έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας την πρώτη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπής της Βουλής τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα.

«Την Παρασκευή 1η Αυγούστου, η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την "ειδική αγωγή και εκπαίδευση". Ετσι νομίζει ότι θα περάσει απαρατήρητη ή ότι θα αποφύγει την αγωνιστική απάντηση του αναπηρικού και γονικού κινήματος και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι γελασμένη», δηλώνει η Γραμματεία της ΣΕΑΝ, ανακοινώνοντας μια σειρά πρωτοβουλίες. «Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και με τη δημοσίευση του προσχεδίου είχε προειδοποιήσει τους αναπήρους και τους γονείς τους, αλλά και τους εργαζόμενους ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το προχώρημα των αποφάσεων της Λισαβόνας και στον τομέα της ειδικής αγωγής περνάει από νέα μέτρα που θα εντείνουν την ιδιωτικοποίηση της ειδικής αγωγής, θα φορτώνει ακόμα περισσότερα βάρη στις οικογένειες των αναπήρων και θα πλήττει παραπέρα τα δικαιώματα των εργαζομένων - εκπαιδευτικών και μη - της ειδικής αγωγής», σημειώνει η Γραμματεία της ΣΕΑΝ, επισημαίνοντας και τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ που στήριξε το προηγούμενο προσχέδιο και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών στην ΕΣΑΜΕΑ και στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Σε έκτακτη συνεδρίασή της, η Γραμματεία της Επιτροπής αποφάσισε ανάμεσα σε άλλα να απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις αναπηρικές οργανώσεις, στους αναπήρους, στους γονείς και κηδεμόνες για μια μαζική αγωνιστική απάντηση παρά τις δυσκολίες του καλοκαιριού στην πρόκληση της κυβέρνησης. Την Τετάρτη 20 Αυγούστου καλεί σε σύσκεψη στα γραφεία της ΣΕΑΝ (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος), προκειμένου να συζητηθούν τα συγκεκριμένα μέτρα που θα πάρουν για την αγωνιστική απάντηση, για την απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου, απαιτώντας αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ειδική αγωγή για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη. Να σταματήσουν οι οικογένειες των ΑμΕΑ να αναγκάζονται να δίνουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για την εκπαίδευση και την αποκατάσταση των παιδιών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ