Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προσπάθεια εξωραϊσμού της αντιλαϊκής επίθεσης

Ευθείες βολές κατά «ανταρτών» από συναδέλφους τους

Να εξωραΐσουν την αντιλαϊκή επίθεση επιχειρούν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, σε μια προσπάθεια να συγκαλύψουν τη νέα φορολογική επιδρομή και τις σκληρές περικοπές κοινωνικών δαπανών που θα προωθήσει η κυβέρνηση το αμέσως επόμενο διάστημα.

Χωρίς φυσικά να κάνουν το παραμικρό βήμα πίσω από τις ειλημμένες πολιτικές αποφάσεις, με δηλώσεις τους χτες βουλευτές της ΝΔ προσπαθούν να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή. Την ίδια ώρα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, στρέφοντας τα βέλη τους κατά των «ανταρτών» ομόλογών τους, καλούσαν τον Π. Τατούλη να παραιτηθεί από τη θέση του βουλευτή, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν εισηγήσεις στον πρωθυπουργό ακόμα και για διαγραφή του πρώην υφυπουργού.

Συνεχίζοντας την εσωκομματική αντιπαράθεση, ο Π. Τατούλης επανήλθε και έβαλε στο στόχαστρό του τον πρωθυπουργό, ενώ ο Β. Μιχαλολιάκος επιτέθηκε εκ νέου στον Γ. Αλογοσκούφη. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Τουρισμού Αρ. Σπηλιωτόπουλος πυροδότησε νέα ενδοκυβερνητική σύγκρουση, στέλνοντας επιστολές προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης και Οικονομικών με τις οποίες ασκεί κριτική για την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών σε τουριστικές επιτροπές, που επιτρέπουν να δρουν ελεύθερα κυκλώματα «μπράβων» και «νοθευμένων ποτών». Επί της ουσίας ο υπουργός θέτει διαδικαστικά ζητήματα, ζητώντας να του παραχωρηθούν αρμοδιότητες, αλλά περιορίζει τις ...ενστάσεις του στους «λάθος σχεδιασμούς», αφήνοντας φυσικά στο απυρόβλητο την πολιτική που επιτρέπει στους μεγαλοεπιχειρηματίες να δρουν ασύδοτα στα ελληνικά νησιά και να θησαυρίζουν σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Παράλληλα, βουλευτές της ΝΔ επιχειρούν να παραπλανήσουν τα λαϊκά στρώματα και να αναδείξουν ένα «φιλολαϊκό» προφίλ, όπως ο Γ. Σούρλας, που ...ανακάλυψε ότι «οι ανισότητες που υπάρχουν μεταξύ των κοινωνικών τάξεων είναι προκλητικές και ανυπόφορες και σε μερικές περιπτώσεις μεγαλώνουν», αποφεύγοντας ωστόσο να τις αποδώσει στην εφαρμογή μιας σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής από τη ΝΔ, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί ότι «σε μερικές περιπτώσεις, γίνεται μια κοινωνική πολιτική»(!!), υποστηρίζοντας προκλητικά ότι «ο Καραμανλής προσπαθεί», για να υπάρξει «μια αναδιανομή εισοδήματος»...

Ζητάνε παραίτηση Τατούλη

Μετά τις δηλώσεις του Π. Τατούλη σε ιστοσελίδα της Κεφαλονιάς, στην οποία κάνει λόγο για «καίσαρες και χατμάνους» και αφήνει αιχμές και για τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή, σημειώνοντας ότι «δε ζούμε σε εποχές και χώρες που αρκούσε η φήμη ότι ο ηγεμόνας ή άρχοντας ή κοτζαμπάσης έπαιζε νευρικά τα δάχτυλα στο τραπέζι, με οργή... για να κλειδαμπαρωθούν οι χωρικοί στα σπιτικά τους από φόβο και δέος», χτες οι βουλευτές της ΝΔ Γ. Σούρλας και Θ. Καράογλου τον κάλεσαν να παραιτηθεί από τη θέση του.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Σούρλας με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ δήλωσε ότι ένας βουλευτής «δεν έχει δικαίωμα να μην πειθαρχεί στην πλειοψηφία» και συμπλήρωσε: «Τι θα πει διαφωνείς (σ.σ. σ' ένα νομοσχέδιο); Τι θα πει δε σε εκφράζει; Δεν κατάλαβα. Να φύγεις. (...) Εχεις το δικαίωμα και την υποχρέωση να τοποθετηθείς σκληρά, πριν παρθεί η απόφαση. Πήρε απόφαση η πλειοψηφία; Πειθαρχείς, αλλιώς φεύγεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Θ. Καράογλου, δήλωσε: «Ας πει: "εγώ, γιατί διαφωνώ κάθετα και ριζικά μ' αυτό, μ' εκείνο και με το άλλο, παραιτούμαι". (...) δίνω την έδρα στη ΝΔ, βγαίνω απέναντι και πυροβολώ». Ο ίδιος με νόημα επίσης πρόσθεσε: «Βλέπω λίγο περίεργα ότι η κριτική αυτή γίνεται από κάποια συγκεκριμένα άτομα τα οποία όσο ήταν υπουργοί ή υφυπουργοί δεν έβλεπαν τίποτα. Ολα ήταν όμορφα και ωραία. Οταν δεν έγιναν, ξαφνικά τα διαπίστωσαν όλα»...

Από την πλευρά του ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης, απευθυνόμενος στον Π. Τατούλη σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ανέφερε: «Ενας που διαφωνεί δεν αποστατεί κομματικά, παραιτείται κ. Τατούλη, διότι και εγώ και ο κ. Τατούλης είμαστε εκλεγμένοι με τη σημαία της ΝΔ και ιδιαίτερα με τη σημαία του Κ. Καραμανλή και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε».

Σχολιάζοντας τις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, αφού αρχικά προέβλεψε εκλογές το φθινόπωρο, ανέφερε: «Οτι ο κ. Καραμανλής και πιέζεται και σε κάποιες περιπτώσεις και εκβιάζεται, είναι κοινή διαπίστωση. Πρέπει να βρει την πιο πρόσφορη λύση, που είναι να αλλάξει την ομάδα η οποία βρίσκεται δίπλα του, για να αντιμετωπίσει την εσωκομματική κρίση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκρηκτικό το κλίμα στην κούρσα της διαδοχής (2009-10-15 00:00:00.0)
Παραμένει η εσωστρέφεια (2009-02-11 00:00:00.0)
Εσωκομματική κυριαρχία Καραμανλή (2001-04-28 00:00:00.0)
Υποβαθμισμένο και άνευ ουσίας το συνέδριο (2000-06-09 00:00:00.0)
Το παρελθόν "είναι εδώ" (1997-10-10 00:00:00.0)
Ανησυχία για τις αντιδράσεις (1997-09-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ