Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ανησυχία για τις αντιδράσεις

Θορυβημένη εμφανίζεται η ηγεσία της ΝΔ από τις διαστάσεις που προσλαμβάνουν οι δημόσιες, πλέον, αντιδράσεις βουλευτών του κόμματος, στη δημιουργία της "σκιώδους κυβέρνησης".

Αν και η Ρηγίλλης εμφανίζεται ψύχραιμη και θεωρεί αναμενόμενες τις αντιδράσεις, ωστόσο δεν μπορεί να αποκρύψει την ανησυχία της. Ο Κ. Καραμανλής υπερασπίζεται το δικαίωμά του να παίρνει αποφάσεις, αλλά ταυτόχρονα αισθάνεται την ανάγκη να απειλήσει τους "διαφωνούντες", έξι μήνες μετά το συνέδριο της ΝΔ, με σύγκληση έκτακτου συνεδρίου! Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να δήλωσε πως "αν κάποιοι πιστεύουν ότι δεν ανταποκρίνομαι στη θέση του προέδρου του κόμματος, ας κάνουν συνέδριο και ας με ρίξουν"!. Επιχειρώντας να ενισχύσει τη θέση του, ο Κ. Καραμανλής εμφανίζεται να μην υποκύπτει σε πιέσεις εκ των ένδον, αγνοώντας το όποιο κόστος. Μάλιστα, θεωρεί τη στάση του αυτή ως προάγγελο για την τακτική που θα ακολουθήσει, όταν κυβερνήσει. "Πώς θα ιδιωτικοποιήσω μεθαύριο την "Ολυμπιακή Αεροπορία";" αναρωτήθηκε (!).

Παράλληλα, πληθαίνουν οι βουλευτές της ΝΔ που εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με το οργανωτικό σχήμα κορυφής, καθώς και τα πρόσωπα που τοποθετήθηκαν επικεφαλής των εφτά τομέων. Αρκετοί πρόεδροι των ΟΚΕ εμφανίζονται απρόθυμοι να συνεργαστούν με τους νέους "προϊσταμένους" τους, ενώ αποδέκτες παραπόνων γίνονται οι Γ. Σουφλιάς και Μ. Εβερτ. Μετά τους Γ. Σούρλα και Γ. Ανδρεουλάκο, που δημόσια εξέφρασαν τη διαφωνία τους, και ο Β. Πολύδωρας δήλωσε (στον "9,84") ότι είναι κατά των σκιωδών κυβερνήσεων, γιατί "στην αντιπολίτευση λιλιά και γαλόνια δεν έχουν νόημα, δεν εμπεδώνεται έτσι η συλλογικότητα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ