Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στις ιδέες και αξίες της Ευρώπης

Απορροφημένοι στα πανηγύρια για την Ολυμπιάδα ίσως δε δόθηκε η σημασία που αξίζει στη συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ ΝΑΤΟ και Αλβανίας, σκοπός της οποίας είναι, υποτίθεται, η ανασυγκρότηση του αλβανικού στρατού. Το πραγματικό νόημα και στόχο αυτής της συμφωνίας τον απέδωσε παραστατικά ο γγ του ΝΑΤΟ, Χ. Σολάνα: "Είμαι σίγουρος ότι μαζί θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε την Αλβανία να υιοθετήσει τις ιδέες, τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης".

Ο Σολάνα αναφερόμενος στη βοήθεια του ΝΑΤΟ προς την Αλβανία διευκρίνισε ότι θα προχωρήσει προς δύο κατευθύνσεις: Βοήθεια προς την κυβέρνηση, για να οργανώσει τον αλβανικό στρατό και να τον θέσει κάτω από πολιτικό έλεγχο.Περισσότερο σαφής δεν μπορούσε να είναι.

Τη συμφωνία του έσπευσε να εκφράσει ο Αλβανός πρωθυπουργός, Φάτος Νάνο λέγοντας ότι η συμφωνία θα βοηθήσει στον "εξευρωπαϊσμό της περιοχής των Βαλκανίων και στην ενσωμάτωση της "αχιλλείου πτέρνας" της Ευρώπης στον πολιτισμό της Δύσης... ". Και πρόσθεσε: "Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα δημοκρατικά ελεγχόμενη αμυντική δομή και στρατό. Πιστεύουμε ότι η παρουσία και η συμβολή του ΝΑΤΟ θα μας βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση του στρατού με βάση τα πρότυπα του ΝΑΤΟ".

Ποιος είπε ότι χωρίς τον Μπερίσα η "ιστορία θα πάει μπροστά";


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ