Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εμείς θα κάνουμε "κουμάντο"...

Η πρόθεση του πρωθυπουργού να μην επιτραπεί σε κανέναν τρίτο πέραν της κυβέρνησης να διαχειριστεί την υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων και ό,τι συνεπάγεται αυτή (πακτωλός χρημάτων, κατασκευαστικά έργα, δοσοληψίες, προπαγάνδα κλπ.) γίνεται πλέον εμφανής, όπως προκύπτει και από τις απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο Κ. Σημίτης, ο οποίος χτες παραχώρησε δείπνο στη Γ. Αγγελοπούλου και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης, απέφυγε να έχει τετ α τετ με την πρόεδρο της Επιτροπής. Φαίνεται δε, διατεθειμένος, αφού περάσει το αναγκαίο διάστημα ώστε να πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας από το πρόσωπο της κ. Αγγελοπούλου, να προβεί στην ανακοίνωση συγκρότησης φορέα διοργάνωσης των Αγώνων, υπό την προεδρία ανθρώπου της απόλυτης εμπιστοσύνης του.

Χτες, άλλωστε, ο Δ. Ρέππας δήλωσε ότι ο φορέας αυτός θα συσταθεί - μετά από εμπλοκή και της Βουλής - μέχρι τέλους του χρόνου και φρόντισε να σημειώσει ότι ο αριθμός των μελών του θα καθοριστεί με τέτοιο τρόπο ώστε η πλειοψηφία του να ελέγχεται από την κυβέρνηση. "Ο αριθμός των μελών τής Επιτροπής δεν είναι προσδιορισμένος", είπε ο υπουργός Τύπου και κατέληξε, θέλοντας να τονίσει ότι η κυβέρνηση θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε αυτή την υπόθεση, ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης θα είναι "και καθοριστική και καταλυτική και σημαντική, τα πάντα θα είναι, γιατί η κυβέρνηση είναι πανταχού παρούσα και τα πάντα πληρούσα"...

Με αφορμή δε τη σύμβαση ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων που υπέγραψε η ελληνική πλευρά στη Λοζάνη, η οποία ήρθε χτες στο φως της δημοσιότητας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φάνηκε ανέτοιμος να δώσει απαντήσεις σε σχέση με τους αυστηρότατους και δεσμευτικούς όρους που έχει αναλάβει η χώρα έναντι της ΔΟΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ