Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι κομμουνιστές πρωτοπόροι στην αντιιμπεριαλιστική πάλη

Χαιρετιστήριο της ΚΕ του ΚΚΕ προς το 15ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας

Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης, αυτές τις μέρες, του 15ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε το ακόλουθο χαιρετιστήριο μήνυμα:

"Αγαπητοί σύντροφοι

Η ΚΕ του ΚΚΕ εκ μέρους των μελών και στελεχών του Κόμματός μας απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό προς όλους τους συνέδρους, τα μέλη και στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος και το λαό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Οι Ελληνες κομμουνιστές, με μεγάλη προσοχή παρακολουθούν τις προσπάθειες των Κινέζων κομμουνιστών, για να εξασφαλίσουν την ευημερία του λαού και την ανάπτυξη της χώρας σας. Γνωρίζουμε πως η προσπάθειά σας αυτή γίνεται σήμερα σε πολύ δύσκολες συνθήκες της παγκόσμιας κυριαρχίας του κεφαλαίου και της απροκάλυπτης επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού.

Αγαπητοί σύντροφοι,

Στη χώρα μας, όπως και στις υπόλοιπες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με μέτρα που επιβάλλουν τα πολυεθνικά μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους, που, κινούμενες στη λογική της "λεγόμενης οικονομίας της αγοράς" και του νεοφιλελευθερισμού, προωθούν τη συρρίκνωση των εργατικών κατακτήσεων και του εισοδήματος των εργαζομένων. Οι κομμουνιστές της χώρας μας αγωνίζονται με αποφασιστικότητα ενάντια σ' αυτά τα μέτρα. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, το ΚΚΕ προωθεί την πολιτική της συσπείρωσης σ' ένα κοινό Μέτωπο όλων των αντιιμπεριαλιστικών και αντιμονοπωλιακών δυνάμεων.

Ταυτόχρονα, στην περιοχή μας, η ανάμειξη των ιμπεριαλιστών, η επέκταση του ΝΑΤΟ σε νέες περιοχές, αλλά και η όλο μεγαλύτερη όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών συγκρούσεων, οδηγεί στην αύξηση των αιματοχυσιών και στην αύξηση του κινδύνου μιας γενικότερης ανάφλεξης στην περιοχή.

Η έντονη και αυξανόμενη επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τη συνεργασία και το συντονισμό της δράσης όλων των δημοκρατικών, αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων, όλων όσοι υποφέρουν από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Σ' αυτή τη διαδικασία πιστεύουμε πως οι κομμουνιστές μπορούν και πρέπει να παίξουν έναν ιδιαίτερο ρόλο, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη ενός αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Στις σημερινές διεθνείς συνθήκες είναι απαραίτητη η ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη διμερών και πολυμερών επαφών μέσα από τις οποίες θα αναδειχτούν οι κοινοί στόχοι και η στρατηγική των Κομμουνιστικών Κομμάτων που πρέπει να ανταποκρίνονται στις σύγχρονές συνθήκες.

Είμαστε σίγουροι πως κάθε κομμουνιστικό κόμμα, στη βάση της ισότιμης συμμετοχής του σ' αυτήν την πορεία μπορεί να συνεισφέρει με τη δική του πείρα στην ανάπτυξη του κομμουνιστικού κινήματος.

Αγαπητοί σύντροφοι,

Σήμερα προς την Κίνα και τις εργασίες του συνεδρίου σας έχουν στρέψει τα μάτια τους όλοι οι κομμουνιστές του κόσμου, κάθε προοδευτικός άνθρωπος που εύχεται γενικότερες θετικές αλλαγές στον κόσμο σε βάρος των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού. Σας ευχόμαστε, λοιπόν, κάθε επιτυχία στις εργασίες του 15ου συνεδρίου σας, καθώς και στην υλοποίηση των αποφάσεών του, προς όφελος του λαού, της χώρας και του σοσιαλισμού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ