Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυβερνητική "ελευθεριότητα"

Μετά από τόσες "πρωτιές" που μέσα σε λίγα 24ωρα ήρθαν να ρίψουν λίπασμα στις εθνικές φτερούγες μας (νίκη ανάληψης Ολυμπιακών, νίκη Εθνικής Ποδοσφαίρου, νίκη στα ευρωπαϊκά καλλιστεία νεανίδων) τούτη η τελευταία "πρωτιά" ήρθε να μας τονώσει και ως Ελληνες και ως Ηλείους. Εχουμε την καλύτερη ποιότητα χασίς ανά την επικράτεια - εμείς οι Ηλείοι - όπως διαβεβαίωσε ο επιτόπου νομάρχης, με αποτέλεσμα να μπορούμε να εξάγουμε το προϊόν μας και στη δύσκολη αγορά του Αμστερνταμ... Τέτοια μεγαλεία. Τόσο "ισχυρή η Ελλάς", όπως λέει και ο πρωθυπουργός. Και μην το ξεχνάμε. Μιλάμε για έναν πρωθυπουργό, τόσο εκσυγχρονιστή, που επιφανή στελέχη της κυβερνήσεώς του διακηρύσσουν την ελευθερία της καλλιέργειας χασίς στις γλάστρες της οικίας παντός ενδιαφερόμενου και διαδηλώνουν τα "προσωπικά" τους "πιστεύω" υπέρ της νομιμοποίησης των ναρκωτικών. Οσο για τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ως σύγχρονος Βολταίρος, αναφωνεί πως είναι δικαίωμα του καθενός να λέει ό,τι θέλει. Τέτοια "ελευθεριότητα"... Τώρα, βέβαια, αν τολμήσει κανένας δογματικός να ψελλίσει πως τα εγκυρότερα ιατρικά περιοδικά του κόσμου, όπως το"Science", τονίζουν και ξανατονίζουν πως το χασίς είναι το "κατώφλι" για όσους χάνονται στην "παραμύθα" του άσπρου θανάτου, τότε ο βολταιρικός"εκσυγχρονισμός" μεταμορφώνεται σε ροβεσπιέρια γκιλοτίνα, όπου κατακρεουργούνται οι φορείς της αντίθετης άποψης.

***

Ομως, η κυβερνητική "ελευθεριότητα" είναι ελευθερίων ηθών, γενικώς. Για παράδειγμα, βγαίνει ο κύριος τάδε, δηλώνει ότι άμα τον σταματήσει ο Παττάκης στο δρόμο θα τον εκτελέσει με το περίστροφο που κουβαλάει στο αυτοκίνητό του, και ο πρωθυπουργός σπεύδει να παραχωρήσει συνέντευξη στο περιοδικό του"κουμπουροφόρου". Βγαίνει το περιοδικό του "κουμπουροφόρου" με... φλέγον ρεπορτάζ περί του μεγέθους των ανδρικών γεννητικών οργάνων και σπεύδει η ΕΡΤ να τον εντάξει στο ανανεωμένο τηλεοπτικό της πρόγραμμα, υπό τον τίτλο "εδώ η αντικειμενική ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία"... Οσο για το αφεντικό της ΕΡΤ, την κυβέρνηση, δηλώνει διά του εκπροσώπου της την άποψη του πρωθυπουργού: "Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν"...

***

Φυσικά, μη διανοηθεί κανείς πως αυτή η κυβέρνηση δεν έχει και όρια. Ας ζητήσει κανένας εργαζόμενος αύξηση πέραν των ξεροκόμματων που αποφασίζει η ΟΝΕ και τότε θα λάβει τα "ως εδώ και μη παρέκει" του Σημίτη. Ας ζητήσει ο αγρότης ικανοποιητικές τιμές για τα προϊόντα του και θα πυρποληθεί μαζί με ό,τι σώθηκε από το Σέιχ Σου.

Είπαμε. Ελευθερία και δημοκρατία, αλλά πάντα εντός των ορίων. Των ορίων της κυβερνητικής "ελευθεριότητας"...

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ