Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

«Το ΠΑΜΕ, το ταξικό κίνημα μαζί με τους εργαζόμενους θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, όλες τις μορφές πάλης για να μην περάσει καμία ρύθμιση που καταργεί Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ηδη προχωράμε σε συλλαλητήρια και γίνεται προετοιμασία για απεργίες. Μιλάμε για οργανωμένο, μαζικό αγώνα που έχει σχέση με ανθρώπινες ζωές, με την υγεία, τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων. Κι αυτό είναι προειδοποίηση προς την κυβέρνηση, προς τις δυνάμεις του κεφαλαίου».

Η ξεκάθαρη αυτή θέση, όπως διατυπώθηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών για τις προθέσεις των ταξικών δυνάμεων και βάζει μπροστά σε σοβαρές ευθύνες τους συνένοχους στο μεθοδευόμενο πετσόκομμα της λίστας των ΒΑΕ. Η συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία το ΠΑΜΕ μοίρασε στους δημοσιογράφους το πόρισμα της διορισμένης «επιτροπής Μπεχράκη», αποτελεί συνέχεια των πρωτοβουλιών που ανέλαβε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα από την πρώτη κιόλας μέρα που διέρρευσε ολοκληρωμένο το περιεχόμενο του κατάπτυστου πορίσματος.

Η αίθουσα της Ενωσης Λογιστών, όπου έγινε η χτεσινή παρουσίαση των θέσεων και των πρωτοβουλιών του ΠΑΜΕ για τα ΒΑΕ, ήταν κατάμεστη από συνδικαλιστές, κύρια από χώρους και κλάδους που η κυβέρνηση έχει βάλει ανοιχτά στο στόχαστρο, με σκοπό να τους πετάξει εκτός ΒΑΕ. Την παρουσίαση των θέσεων του ΠΑΜΕ έκανε εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας ο Γιώργος Πέρρος, ενώ αναλυτικά για τις προβλέψεις του πορίσματος και τις συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή τους για τους εργαζόμενους αναφέρθηκε ο Θωμάς Κακαβάς, στέλεχος του ΠΑΜΕ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του ΙΚΑ.

Ακολούθησε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης, όπου η αρμόδια υπουργός κλειδώθηκε πίσω από τα ρολά, προκειμένου να μη συναντηθεί με τους συνδικαλιστές, παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί έγκαιρα. Οι πρωτοβουλίες του ταξικού κινήματος για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα συνεχίζονται με εξορμήσεις και κορυφώνονται την Πέμπτη, στην πανεργατική συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ομόνοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ