Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Αντιδράσεις για τον 4ο αμερικανικό Στόλο

ΚΑΡΑΚΑΣ - ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.--

«Η ηγεμονία των Γιάνκηδων έχει τελειώσει» ισχυρίστηκε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα υποδεχόμενος τα δύο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά «Tu-160» που έφτασαν την Τετάρτη στη χώρα του για να πραγματοποιήσουν ασκήσεις.

«Οι σχέσεις της Ρωσίας και της Βενεζουέλας θα συνεχίσουν να βαθαίνουν κάθε ημέρα», υπογράμμισε ακόμη ο Πρόεδρος Τσάβες. Πρόσθεσε δε ότι συνιστά απειλή η επαναδημιουργία του 4ου Στόλου των ΗΠΑ, αναφέροντας ότι αμερικανικά υποβρύχια «περνούν κάτω από τη μύτη μας» έξω από τις ακτές της χώρας του. Επίσης, χτες η Βενεζουέλα ζήτησε να περιοριστούν οι πτήσεις των αμερικανικών αερογραμμών στη χώρα, σε αντίδραση σε ανησυχίες των αμερικανικών αρχών σχετικά με την ασφάλεια των αεροδρομίων στη Βενεζουέλα.

Παράλληλα, η Γερουσία της Αργεντινής υιοθέτησε μέτρο που επιβάλλει στην κυβέρνηση της Προέδρου Κριστίνα Φερνάντες να ενημερώνει αναλυτικά για την επαναδραστηριοποίηση του 4ου Στόλου στα χωρικά ύδατα της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής. Η κυβέρνηση της Αργεντινής έχει εκφράσει επισήμως τις ανησυχίες της προς τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της 8ης Συνόδου των Υπουργών Αμύνης της Αμερικής που έγινε στον Καναδά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ