Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Κυβερνησιμότητα»... .

Δε φτάνει που ασελγούν πάνω στη νοημοσύνη μας, δε φτάνει που ασελγούν πάνω στη δημόσια περιουσία, δε φτάνει που ασελγούν πάνω στην Ιστορία, η αλαζονεία τούς έχει κάνει τόσο ευήθεις που ασελγούν κατ' επανάληψη και εις βάρος της ελληνικής γλώσσας πετώντας μας κατάμουτρα όλο το «διδακτορικό» της «Μαντάμ Σου - σου».

Προχτές ο πρόεδρος του δεύτερου εν Ελλάδι κόμματος και επίδοξος πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, προφανώς σε ένα ρεσιτάλ πολιτικής ανάλυσης, συμπύκνωσε τη μεστή πολιτικών νοημάτων τοποθέτησή του προς το πολιτικό συμβούλιο του κόμματός του, εκσφενδονίζοντας τη λέξη ...«κυβερνησιμότητα» (;;!!!). Το ΠΑΣΟΚ, φέρεται ειπών, δεν είναι το κόμμα του «κυβερνητισμού», αλλά της «κυβερνησιμότητας» (;;!!!).

Βεβαίως, το τι είναι το ΠΑΣΟΚ το ξέρει καλύτερα από εμάς ο κ. Παπανδρέου. Και προφανώς αφού επί Σημίτη το ΠΑΣΟΚ υπήρξε το κόμμα της «απασχολησιμότητας», δεν αποκλείεται επί των ημερών του κ. Παπανδρέου να προήχθη σε κόμμα της ...«κυβερνησιμότητας».

Το τραγικό είναι ότι αντί να βρεθεί κάποιος να τους πει ότι δεν μπορούν να βγαίνουν και να τσαμπουνάνε ό,τι «χατζατζαρολόγημα» τούς έρχεται στο μυαλό, χτες δέκα εκατομμύρια Ελληνες υποβλήθηκαν (μέσω των τηλεοράσεων) στη δοκιμασία μιας αυθάδους αμορφωσιάς κι έμειναν καθηλωμένοι να βλέπουν και να ακούνε σε όλα τα δελτία ειδήσεων να φιγουράρει η σύλληψη του κ. Παπανδρέου περί ...«κυβερνησιμότητας».

Θα 'λεγε κανείς ότι οι υπεύθυνοι των τηλεοπτικών καναλιών βρίσκονται σε ένα κρεσέντο αυτοϊκανοποίησης (λέτε να πάσχουν από ...«αυτοϊκανοποιησιμότητα»;) όταν αναπαράγουν τέτοιου είδους αρλουμπολογήματα.

Τα ίδια είχαν γίνει πριν μερικά χρόνια με την «ευελφάλεια» της κυρίας Διαμαντοπούλου, τα ίδια είχαν γίνει παλιότερα με εκείνον τον αρχηγό κόμματος που «διόρθωσε» τον Ελύτη αντικαθιστώντας το ρήμα «αγναντεύω» με το ...«αγναντίζω», τα ίδια γίνονται κάθε τρεις και λίγο. Αλλά υπάρχει κι ένα όριο. Ειδάλλως, πλην της πλήρους απαξίωσης ακόμα και των ελάχιστων κανόνων μιας στοιχειώδους μεταξύ μας συνεννόησης, ελλοχεύει και ο κίνδυνος της γελοιοποίησης. Για να μην πούμε της ...«γελοιοποιησιμότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ