Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αμφισβητεί τις διαχειριστικές ικανότητες της ΝΔ

Θέτοντας σε αμφισβήτηση τις «διαχειριστικές ικανότητες» του πρωθυπουργού και κάνοντας λόγο για «αποτυχία» της κυβερνητικής πολιτικής, επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ να εμφανιστεί σαν... «εναλλακτική δύναμη διακυβέρνησης» με στόχο να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό και να συγκαλύψει το γεγονός ότι αποτελεί τον έτερο πόλο της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής.

Οξύνοντας τη δικομματική πόλωση ο Γ. Παπανδρέου με συνέντευξή του στο «Ρόιτερ» ζήτησε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, «αφού η ΝΔ διαλευκάνει τα σκάνδαλα» και... εγκάλεσε την κυβέρνηση για «κακοδιαχείριση του κράτους». Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπολύει μια άγρια επίθεση εναντίον κάθε λαϊκού δικαιώματος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, ...ανακάλυψε ότι το ΠΑΣΟΚ «δε βρήκε κάτι που να δικαιολογεί την παρουσία της κυβέρνησης τις δύο τελευταίες μέρες»!

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ διεκδικώντας το ρόλο του καλύτερου διαχειριστή του συστήματος αξιοποιεί τις ανοιχτές προτάσεις του Αλ. Αλαβάνου για συνεργασία, προκειμένου να προωθήσει το σχέδιο χειραγώγησης του λαού.

Με «ειλικρινή διάλογο» οι συνεργασίες...

Σ' αυτή τη βάση το ΠΑΣΟΚ καλεί σε «ειλικρινή διάλογο» με «σωστή βάση» τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, συντηρώντας το θέμα της συνεργασίας ανάμεσα στα δυο κόμματα. Με δηλώσεις του χτες στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν απέρριψε» το ενδεχόμενο της συνεργασίας, αλλά τον τρόπο της διατύπωσης των έξι προτάσεων του Αλ. Αλαβάνου, που όπως είπε είχαν τη μορφή «τελεσιγράφου» με «θέματα που ξέρει πολύ καλά πως τα περισσότερα από αυτά είναι συγκρουσιακά». Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, είναι από «την αρχή απολύτως σταθερό στο να κάνει έναν ευρύτερο διάλογο». Ο εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ «διεκδικεί την αυτοδυναμία», αλλά σημείωσε ότι υπάρχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ «θέματα στα οποία μπορούμε να κάτσουμε γύρω από το τραπέζι και να συζητήσουμε», μάλιστα ο ίδιος προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ θα «επεξεργαστεί περαιτέρω» το θέμα των συνεργασιών και «θα έρθουν στο τραπέζι και καινούρια πράγματα, ένα πλαίσιο συζήτησης»... Μάλιστα, όπως είπε, η Επιτροπή που έχει συγκροτήσει το ΠΑΣΟΚ για το διάλογο με την «αριστερά» θα υποβάλει το επόμενο διάστημα συγκεκριμένες προτάσεις στον Γ. Παπανδρέου.

Στις ΗΠΑ ο Γ. Παπανδρέου

Χτες ο Γ. Παπανδρέου αναχώρησε για τις ΗΠΑ προκειμένου να προεδρεύσει στη συνεδρίαση του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, θα συμμετάσχει στις εργασίες της 4ης Ετήσιας Συνάντησης της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον («Clinton Global Initiative»), στην οποία όσοι συμμετέχουν, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, «θα διαμορφώσουν και να προωθήσουν πολιτικές προς όφελος ιδιαίτερα των "αδικημένων" αυτού του πλανήτη»!! Με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπ. Κλίντον, στη διάρκεια της θητείας του οποίου οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους δολοφόνησαν το λαό της Γιουγκοσλαβίας, οι σοσιαλδημοκράτες θα συζητήσουν για τους «αδικημένους» του πλανήτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ