Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ

ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ: «Οι αγρότες που κατοικούν σε απομονωμένες περιοχές αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πρόσβαση και παρακολούθηση επιμορφωτικών προγραμμάτων και είναι γενικά πιο απαισιόδοξοι για το μέλλον της γεωργίας» (από επιδοτούμενη έρευνα σε 131 άτομα σε 4 χώρες της ΕΕ / ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ; «Το χθεσινό τηλεπικοινωνιακό μπλακάουτ του κράτους είναι αποτέλεσμα μιας πτώχευσης. Η ιδιωτική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία που προσέφερε τις σχετικές υπηρεσίες διασύνδεσης κατέρρευσε οικονομικά, έπαψε να πληρώνει τον ΟΤΕ και αυτός την απέβαλε από το δίκτυό του. Ευλόγως λοιπόν τίθεται το ερώτημα: Γιατί το κράτος προτίμησε την ιδιωτική εταιρεία και όχι τον ΟΤΕ; Προφανώς και εδώ το δόγμα του νεοφιλελευθερισμού κατέπεσε, όπως καταπίπτει παντού στον κόσμο με την πιστωτική κρίση» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΝΟΥΜΕΡΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ: «Κάθε άλλο παρά τυχαία οι πλούσιοι Ελληνες διαθέτουν καταθέσεις μαμούθ 80 δισ. ευρώ σε ξένες τράπεζες και φορολογικούς παραδείσους (...) το 21% των Ελλήνων βρίσκονταν στο όριο της φτώχειας (...) το 62% των Ελλήνων βρίσκονται σε ανέχεια (...) ειδικά για την περίοδο 1996 - 2003 σημειώνεται ότι οι πλούσιοι εφταπλασίασαν τα εισοδήματά τους έναντι των μη εχόντων (...) αυτά είναι τα σοβαρά προς επίλυση προβλήματα. Και όχι το πώς τα μοναστήρια θα πάρουν τα χωράφια από τους ακτήμονες» (η Σ. Βούλτεψη στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ: «Βαθύτερη ανάγνωση των δημοσκοπήσεων οδηγεί σε ένα ασφαλές συμπέρασμα (...) εκείνο που αποτελεί βασικό θέμα για τους πολίτες είναι η κατάσταση στην οικονομία (...) το κρίσιμο στοίχημα είναι η ανάπτυξη και η αναδιανομή του εθνικού πλούτου. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να σπεύσει η κυβέρνηση. Να επιμείνει στην πολιτική της, να μην υπαναχωρήσει έναντι συντεχνιακών πιέσεων, φροντίζοντας παράλληλα να είναι δικαιότερη έναντι των ασθενέστερων» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ