Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Παίζονται ακόμα

«Παιχνίδι θανάτου»,του Τζέφρι Ναχμάνοφ.

Πράκτορας του FBI προσπαθεί να βρει άκρη για μια σειρά «τρομοκρατικών ενεργειών», που συμβαίνουν σε

πολλά μέρη του κόσμου (τα οποία φωτογραφίζει ο φακός, για να αποχτήσει και τουριστικό ενδιαφέρον η ταινία). Ο πράκτορας του FBI ξετυλίγοντας το νήμα, φτάνει, τελικά, σε πρώην συνάδελφό του. Και ενώ ετοιμάζεται να τον κατασπαράξει, ανακαλύπτει πως όλα ήταν σκηνοθετημένα!

Τα έχετε ξαναδεί όλα τα παραπάνω; Τουλάχιστον χίλιες φορές! Τότε τι καινούριο φέρνει η ταινία; Τίποτα! Απλώς αναμασάει γνωστές συνταγές προσθέτοντας και αυτή το δικό της αίμα, τις δικές της πιστολιές, τη δική της βία. Ο κινηματογράφος, ακόμα και σε αυτόν τον... τομέα, έχει προχωρήσει. Το «Παιχνίδι του θανάτου», μένει στάσιμο.

Παίζουν: Γκάι Πιρς, Ντον Τσιλντ, Νιλ Μακντόναφ κ.ά.

«MAX PAYNE»,του Τζον Μουρ.

Η ταινία, για να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάμε, πριν γίνει... κινηματογράφος ήταν videogame! Και μάλιστα

videogame... σίριαλ! Στο θέμα μας τώρα. Κάποιοι σκότωσαν μια γυναίκα και ένα παιδί. Ο σύζυγος και πατέρας, αστυνομικός το επάγγελμα, αρματώνεται και μόνος του βγαίνει παγανιά. Μέχρι να φτάσει ο αστυνομικός στους δολοφόνους της οικογενείας του ο φακός θα μας «γνωρίσει» όλον τον υπόκοσμο της Αμερικής. Τον οποίο υπόκοσμο, καλά το καταλάβατε, ο αστυνομικός συντρίβει!

Αν τρώτε τέτοια παραμύθια, αν σας αρέσουν τα αιματηρά ψέματα, αν τη «βρίσκεται» με χοντρές και χοντροκομμένες περιπέτειες, τότε σπεύσετε. Αν είστε... φυσιολογικοί πηγαίνετε παρακάτω. Υπάρχουν και αίθουσες που παίζουν καλές ταινίες.

Παίζουν: Μαρκ Ουόλμεργκ, Μίλα Κούνις, Αντι Νάιμαν, Ρούπερτ Γκρέιβς, Πίτερ Ντινκλέιτζ, Μάθιου ΜακΦέιντεντ.

«Το κορίτσι του καλύτερου φίλου μου»,του Χάουαρντ Ντόετς.

«Ενας κύριος είναι ερωτευμένος με μια έξυπνη και πεισματάρα γυναίκα», λέει η «περίληψη» της

ταινίας. Ωστόσο, επειδή κάτι δεν πάει καλά στη σχέση τους, «αγγαρεύει» τον καλύτερο φίλο του, ο οποίος είναι καρδιοκατακτητής, και τον «στέλνει» να τη γοητεύσει. Παράλληλα, με τη σκόπιμα άθλια συμπεριφορά του, να την κάνει να αναπολήσει εκείνον και να τον θεωρήσει σαν τον καλύτερο άντρα του κόσμου.

Τα πράγματα έτσι ξεκινάνε, αλλά, επειδή η ταινία είναι «ρομαντική κομεντί», αλλιώς εξελίσσονται! Ο φίλος τα φτιάχνει με τη μνηστή και, όπως γίνεται σε χιλιάδες παρόμοιες περιπτώσεις, την παντρεύεται στο τέλος. Αν η ταινία ήταν της εποχής του Γκρέγκορι Πεκ και της Oντρεϊ Χέμπορν και αν παιζόταν από το συγκεκριμένο εκείνο ζευγάρι, ίσως κάποιος να την έβλεπε. Σήμερα, όμως, και ιδιαίτερα παιγμένη από τους σημερινούς ηθοποιούς και με τη σημερινή συμπεριφορά τους, δεν έχει καμία τύχη. Είναι μια κακογουστιά του κερατά! Ιδιαίτερα όταν ο καρδιοκατακτητής προσπαθεί να γίνει αντιπαθητικός.

Παίζουν: Κέιτ Χάντσον, Ντάνι Κουκ, Τζέισον Μπιγκς

«SCAR -3D, Τώρα ο τρόμος έχει τρεις διαστάσεις»,του Τζεντ Γουίντροφ.

Ούτε στο πολύ βάθος του μυαλού μου δεν περνάει η ιδέα της απαγόρευσης. Είμαι 100% αντίθετος σε τέτοια μέτρα. Ωστόσο υπάρχει ανάγκη κάτι να γίνει! Το πράγμα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Οι άνθρωποι είναι φασίστες! Αυτές δεν είναι ταινίες, είναι κινούμενος φασισμός! Στη συγκεκριμένη περίπτωση φασισμός τριών διαστάσεων! (Η ταινία είναι γυρισμένη και προβάλλεται με την τεχνική των τριών διαστάσεων).

Σε μια μικρή αμερικάνικη κωμόπολη κάποιος αρπάζει νέα κορίτσια και αφού τα δέσει σε κρεβάτια, αρχίζει και τα τεμαχίζει αργά-αργά! Κάθε τόσο ζητάει από το ένα κορίτσι να του «δώσει» εντολή να σκοτώσει το άλλο κορίτσι, για να γλιτώσει η ίδια τον ακρωτηριασμό και τη ζωή της. Ζητάει συνένοχο στο έγκλημά του.

Με αφορμή τα παραπάνω ο φακός σαδιστικά δείχνει τους ακρωτηριασμούς των γυναικών, τα βγαλμένα μάτια και τα ξεκοιλιασμένα σπλάχνα των κοριτσιών. Αίματα και αηδία. Αίματα και αηδία που γίνονται ακόμα χειρότερα με τη νέα τεχνική. Η οποία σου φέρνει τη σφαγή μπροστά στα μάτια σου, σου πετάει τα αίματα στο πρόσωπο! Ντροπή!

Παίζουν: Αντζελα Μπέτις, Κίρμπι Μπλις Μπλάντον, Κρίστοφερ Τίτους, Ντέβον Κρέι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ