Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΒ ΛΑΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η Μακρόνησος βεβηλώνεται η κυβέρνηση αδιαφορεί

Ιχνη βεβήλωσης στον ιστορικό τόπο της Μακρονήσου. Σκουπιδότοπος στον κεντρικό δρόμο ανάμεσα στο Α' και Β' στρατόπεδο
Ιχνη βεβήλωσης στον ιστορικό τόπο της Μακρονήσου. Σκουπιδότοπος στον κεντρικό δρόμο ανάμεσα στο Α' και Β' στρατόπεδο
Η προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης για την προστασία του ιστορικού τόπου της Μακρονήσου ενθαρρύνει τους καταπατητές του νησιού να συνεχίζουν το έργο της βεβήλωσης του χώρου. Στο βάθος, όμως, βρίσκεται η επιδίωξη της αλλαγής που Προεδρικού Διατάγματος που ορίζει τις χρήσεις γης, ώστε να απελευθερωθούν οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις αιολικής ενέργειας στο μαρτυρικό νησί.

Με ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Λαυρίου του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι οι καταπατητές της Μακρονήσου προχώρησαν σε μία ακόμη πράξη βεβήλωσης του ιστορικού τόπου, αφού μετά τη μετατροπή των σωζόμενων ιστορικών κτιρίων σε στάβλους, μπήκαν στο κτίριο που στεγαζόταν το διοικητήριο του στρατοπέδου και το μετέτρεψαν σε σπίτι τους.

Η ΚΟΒ Λαυρίου καταδικάζει την αδιαφορία της κυβέρνησης για την προστασία του ιστορικού τόπου της Μακρονήσου καθώς και τα σχέδια αλλαγής της χρήσης γης για την παράδοση του νησιού στα επιχειρηματικά συμφέροντα. «Συνοδοιπόροι στην προσπάθεια των καπιταλιστών για αλλαγή χρήσης στον ιερό βράχο - τονίζεται στην ανακοίνωση - είναι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οι οποίες δεν πήραν κανένα μέτρο για την προστασία των μνημείων, κλείνουν τα μάτια στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και προωθούν την αλλαγή χρήσης γης... Η ουσία είναι ότι οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας θέλουν να μην υπάρχει ούτε ίχνος από την ιστορία του νησιού, θέλουν να εξαφανιστεί κάθε κτίριο, κάθε σημάδι των εξορίστων αγωνιστών που σήκωσαν το ανάστημά τους στο τέρας του ιμπεριαλισμού και βγήκαν ιδεολογικά νικητές, νίκησαν αυτό που φάνταζε ανίκητο».

Η ΚΟΒ Λαυρίου του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και ειδικότερα το Λαυριώτικο λαό να μην επιτρέψουν να συντελεστεί το έγκλημα σε βάρος της Μακρονήσου. Να αγωνιστούν στην υπεράσπιση της αλήθειας, της αξιοπρέπειας, του πανανθρώπινου συμβόλου αντίστασης. Επίσης, καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία που διέπει τη Μακρόνησο ως ιστορικό τόπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ