Σάββατο 18 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί!»

Απάντηση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στον εκπρόσωπο των «Παρεμβάσεων» στο ΔΣ της ΟΛΜΕ και την «πασοκικής έμπνευσης αντικομμουνιστική προπαγάνδα»

«"Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί!" Αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο εκπρόσωπος των "Παρεμβάσεων" στο ΔΣ της ΟΛΜΕ που "ανακάλυψε" συνωμοσίες ΚΚΕ και ΝΔ λέγοντας συνειδητά ψέματα πάνω στις προτάσεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών που κατατέθηκαν στο ΔΣ της ΟΛΜΕ. Η πασοκικής έμπνευσης αντικομμουνιστική προπαγάνδα έχει φαίνεται άξιους συνεχιστές και σημαντικές εφεδρείες». Τα παραπάνω τονίζει σε σχόλιό του το ΠΑΜΕ απαντώντας σε άρθρο του εκπροσώπου των «Παρεμβάσεων» ο οποίος ψευδώς κάνει λόγο για «συνωμοσία» και «σύμπλευση» ΔΑΚΕ - ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Απαντώντας το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών αναφέρει τα εξής: «Ο εκπρόσωπός τους (σ.σ. των «Παρεμβάσεων») αποτελεί πραγματικά τη μόνη μετοχή που παραμένει σε υψηλό επίπεδο στο χρηματιστήριο αξιών του αστικού συνδικαλισμού, αυτή του καιροσκοπισμού, του τυχοδιωκτισμού και της πολιτικής αλητείας. Γιατί είναι πολιτική αλητεία να υποκρίνεσαι τον αγωνιστή και αυτόν που δεν "ξεπουλά την αξιοπρέπειά του" όταν χρόνια τώρα παρεούλα είτε με τη ΝΔ είτε με το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ ψηφίζει όλα μα όλα τα πλαίσιά τους. Είναι πολιτική αλητεία να χαρίζεις το πολιτικό σκεπτικό και το διεκδικητικό πλαίσιο ενός αγώνα στο ΠΑΣΟΚ, να γίνεσαι πολιτικό του δεκανίκι και μετά να μιλάς για προδοσία.

Είμαστε σίγουροι ότι οι ριζοσπάστες και προοδευτικοί εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις "Παρεμβάσεις", που αγωνιούν για το κίνημα των εκπαιδευτικών, και αν βάζουν νερό στο κρασί τους το κάνουν για το καλό του αγώνα και όχι για το καλό του ΠΑΣΟΚ, δε θα ακολουθήσουν το δρόμο της ηγεσίας των "Παρεμβάσεων". Γνωρίζουμε άλλωστε ότι οι κριτικές φωνές για την τυχοδιωκτική πρακτική της ηγεσίας των "Παρεμβάσεων" και τον ακραίο αντικομμουνισμό παγκαλικής έμπνευσης ακούγονται ολοένα και περισσότερο από αγωνιστές που δρουν στις γραμμές τους.

Σε αυτή την κρίσιμη πολιτική περίοδο, που το καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται σε κρίση, προδότης είναι αυτός που αποπροσανατολίζει και υπογράφει πλαίσια στην ΟΛΜΕ που αναφέρονται σε golden boys και στον καζινο-καπιταλισμό, λες και είναι αυτά η αιτία της καπιταλιστικής κρίσης. Είναι αυτός που συμφωνεί να γίνεται copy από προκηρύξεις της ΠΑΣΚ και paste στην απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ και το υπογράφει!».

«Είναι καιρός λοιπόν οι συνάδελφοι των "Παρεμβάσεων" να αποφασίσουν με ποιον θα πάνε και ποιον θα αφήσουν. Η ηγεσία τους έχει αποφασίσει, θα πάει με τους προεκλογικούς σχεδιασμούς του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς θα τους ακολουθήσετε; Πάρτε θέση, εκτός αν προτιμάτε να τους ακολουθήσετε στον πολιτικό τους κατήφορο», είναι το κάλεσμα που απευθύνει καταλήγοντας το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ