Τρίτη 10 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ «ΣΙΚ»
Συστηματική αυθαιρεσία

Η εργοδοσία χρωστά δεδουλευμένα τριών μηνών, ενώ εγκατέλειψε κατάστημα και εργαζόμενους στον Πειραιά

Εξαφανισμένη είναι η εργοδοσία των κέντρων αισθητικής «ΣΙΚ» η οποία έχει εγκαταλείψει το κατάστημά της στον Πειραιά και έχει αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους. Μάλιστα η εργοδοσία από τη μια έχει εγκαταλείψει στο έλεος εργαζόμενες και κτίριο και από την άλλη άνοιξε καινούριο κέντρο κοντά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά προσλαμβάνοντας καινούριο προσωπικό. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και σε άλλα κέντρα αισθητικής «ΣΙΚ».

Η εργοδοσία οφείλει δεδουλευμένα άνω των τριών μηνών, ενώ κτίριο και εργαζόμενοι είναι εγκαταλειμμένοι για μεγαλύτερο διάστημα! Την πελατεία του κέντρου η εργοδοσία τη μετέφερε στο νέο κέντρο που άνοιξε στον Πειραιά και στο παλιό κτίριο έχει κοπεί ήδη το τηλέφωνο, στη συνέχεια το ρεύμα και πρόσφατα το νερό.

Μάλιστα πριν δέκα μέρες περίπου πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας τριμερής συνάντηση, όπου και η εταιρία είχε δεσμευτεί ότι θα κρατήσει σε λειτουργία το κέντρο και ότι θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στους εργαζόμενους σε διάστημα 15 ημερών. Από τη μεριά του υπουργείου Εργασίας δηλώθηκε ότι αν μέσα στο διάστημα που καθορίστηκε δε λυθούν τα προβλήματα, θα προχωρήσει στο κλείσιμο των κέντρων. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα, ωστόσο οι εργαζόμενοι αν και αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν, προκειμένου να πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους των ΣΙΚ έχει εκφράσει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ