Τρίτη 10 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Αντιπαλεύουν την εκμετάλλευση

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους σε καθολική συμμετοχή στην απεργία

Από την τελευταία κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων
Από την τελευταία κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων
Κάλεσμα προς όλους τους εμποροϋπαλλήλους να πάρουν μέρος στη σημερινή πανεργατική - πανυπαλληλική απεργία με το ταξικό, αγωνιστικό, διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ απηύθυνε ο Πέτρος Βαμβακάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου.

«Για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, από την πλευρά των εργαζομένων χρειάζεται αντίσταση, πρωτοβουλία και συσπείρωση στα σωματεία», τόνισε ο Π. Βαμβακάς και υπογράμμισε ότι οι εμποροϋπάλληλοι επιβάλλεται να πάρουν μέρος στην απεργία, γιατί είναι αυτοί που πρώτοι έχουν βιώσει τι θα πει μερική απασχόληση, ελαστικό ωράριο. «Συμμετέχουμε στην απεργία, αλλά κάτω από το ταξικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, όχι της ΓΣΕΕ, αφού η ΓΣΕΕ ήταν αυτή που με τη συμμετοχή της στον προηγούμενο "κοινωνικό διάλογο" επέτρεψε στους εργοδότες τώρα να ζητάνε περισσότερα».

Παράλληλα ο Π. Βαμβακάς αναφέρθηκε στο ρόλο που έπαιξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην υπογραφή της συλλογικής σύμβασης του κλάδου. Οπως σημείωσε, η σύμβαση στάλθηκε στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας γιατί η Ομοσπονδία αρνείται να συγκρουστεί με την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να μην κινητοποιεί τους εργαζόμενους και έτσι οι συμβάσεις να φτάνουν μέχρι τα όρια της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης της ΓΣΕΕ.

Επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων αναφέρθηκε στη δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου, στο οποίο συμμετέχουν 16 σωματεία από όλη τη χώρα και στόχο έχει τη διοργάνωση κινητοποιήσεων με θέμα τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το ωράριο και τις εργασιακές σχέσεις, με αφορμή και τα τελευταία σχέδια της κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη το λόγο πήραν και οι εργαζόμενοι, που κατέθεσαν τις δικές τους εμπειρίες από τους χώρους δουλιάς, αλλά και την ανάγκη που υπάρχει για συσπείρωση και αγώνα από τους ανθρώπους που εργάζονται στο εμπόριο, καθώς μέρα με τη μέρα δέχονται πολλές πιέσεις όσον αφορά τις ώρες και τον τρόπο δουλιάς.

Το «παρών» στη σύσκεψη έδωσε και η Σοφία Πετράκη, απολυμένη από το δισκοπωλείο «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ», η οποία αφού ευχαρίστησε το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων για τη βοήθεια που της πρόσφερε, δήλωσε ότι θεωρεί νίκη πως απολύθηκε και ότι δεν την ώθησαν σε παραίτηση, ενώ σημείωσε: «Αν μπορέσω και γυρίσω στη δουλιά μου δε θα είναι κέρδος μόνο για μένα, αλλά θα είναι και μια βοήθεια προς τους συναδέλφους μου, ώστε να μη νομίζουν ότι τελικά είναι μόνοι τους. Να ξέρουν ότι μέσα από τον αγώνα μπορούν να βρουν συμπαραστάτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ