Τρίτη 10 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΛΟΣ
Ενισχύθηκαν οι ταξικές δυνάμεις

Αύξηση δυνάμεων για τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, που στήριξε και η ΕΣΑΚ, στις εκλογές των σωματείων  στην ΕΒΙΕΣΚ και τη ΜΕΤΚΑ

Σημαντική αύξηση σημείωσαν οι ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις στις εκλογές που διεξήχθησαν στα Σωματεία των Εργαζομένων στα εργοστάσια ΕΒΙΕΣΚ και ΜΕΤΚΑ στο Βόλο, των οποίων τα ψηφοδέλτια στήριξε και η ΕΣΑΚ. Τα αποτελέσματα των εκλογών έδωσαν ακόμα ένα «χτύπημα» στη λογική και στην πρακτική της υποταγής και του συμβιβασμού που προωθεί και η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Βόλου και αποκτούν ιδιαίτερη σημασία σε μια περίοδο όπου τα εργατικά δικαιώματα δέχονται την ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Σε πρώτη δύναμη αναδείχτηκαν οι ταξικές δυνάμεις στο Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΒΙΕΣΚ. Το ψηφοδέλτιό τους, που στήριξε και η ΕΣΑΚ, έλαβε ποσοστό 33,8% από 31,64% που είχε και κατέλαβε 3 έδρες στο ΔΣ από 2, ενώ εξελέγησαν ένας αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και ένας στην Ομοσπονδία.

Η παράταξη που στήριξε η ΠΑΣΚΕ μείωσε τις δυνάμεις της και έλαβε 31,9% από 33,75% που είχε, όπως, επίσης και η ΔΑΚΕ που έλαβε 16,4% από 18,55%. Και η παράταξη που στήριξε ο ΣΥΝ σημείωσε μείωση και έλαβε ποσοστό 15,5% από 16 που είχε.

Στο Σωματείο των Εργαζομένων της ΜΕΤΚΑ οι ταξικές δυνάμεις του σημείωσαν μεγάλη άνοδο και αναδείχτηκαν δεύτερη δύναμη από τρίτη που ήταν. Συγκεκριμένα το ψηφοδέλτιο που στήριξε και η ΕΣΑΚ έλαβε 63 ψήφους, ποσοστό 32%, από 32 ψήφους και 14,7% που είχε στις περασμένες εκλογές και κατέλαβε 2 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου. Εξελέγησαν, δε, ένας αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και ένας στην Ομοσπονδία, ενώ στις περασμένες εκλογές δεν είχε κανέναν.

Οσον αφορά στις άλλες παρατάξεις η ΠΑΣΚΕ μείωσε τις δυνάμεις της και έλαβε 85 ψήφους, ποσοστό 43,1%, από 112 ψήφους και ποσοστό 51,4% που είχε στις περασμένες εκλογές και έχασε 1 έδρα στο ΔΣ του Σωματείου, καθώς από 4 που είχε, κατέλαβε 3. Πτώση σημείωσε και το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, η οποία έλαβε 49 ψήφους, ποσοστό 24,9%, από 74 ψήφους και 33,9% που είχε και κατέλαβε 2 έδρες στο ΔΣ του Σωματείου από 3. Εχασε, επίσης, έναν αντιπρόσωπο στην Ομοσπονδία και τώρα δεν έχει κανένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ