Τρίτη 10 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΔΑ
Φωνή αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Εκατοντάδες μέλη της παλαιστινιακής παροικίας στην Αθήνα, αλλά και Ελληνες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και έδωσαν το «παρών» στην καθιστική διαμαρτυρία, που πραγματοποιήθηκε έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, την Κυριακή το απόγευμα.

Με κυρίαρχα τα συνθήματα υπέρ της ίδρυσης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, κυματίζοντας παλαιστινιακές σημαίες και κρατώντας πανό και πικέτες με φωτογραφίες από τις αιματηρές συγκρούσεις, που συγκλονίζουν, τις τελευταίες μέρες, τα αυτόνομα παλαιστινιακά εδάφη, οι συγκεντρωμένοι έμειναν επί αρκετή ώρα μπροστά από την έδρα της ισραηλινής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα. Υπό το βλέμμα των ισχυρότατων αστυνομικών δυνάμεων που είχαν περικυκλώσει την πρεσβεία, οι συγκεντρωμένοι έκαψαν ομοίωμα του Ισραηλινού πρωθυπουργού, μία ισραηλινή και μία αμερικανική σημαία και αποχώρησαν ήρεμα προς την παλαιστινιακή πρεσβεία.

«Να πάρει θέση η ελληνική κυβέρνηση»

Την καταδίκη και την αγανάκτησή της για τις αιματηρότατες συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα στη Μέση Ανατολή και για τη συνεχιζόμενη βαρβαρότητα του ισραηλινού στρατού σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, εκφράζει, με γραπτή της καταγγελία, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθηνών, στηλιτεύοντας τη σιωπή της ελληνικής κυβέρνησης. Το κείμενο της καταγγελίας έχει ως εξής:

«Για μια ακόμη φορά, δολοφονείται ο παλαιστινιακός λαός από τις δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ, με την ανοχή των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και του (ανεξάρτητου) ΟΗΕ.

Η ελληνική κυβέρνηση, πιστή όπως πάντα στα κελεύσματα των ΗΠΑ, μέχρι σήμερα δεν έχει βρει να πει τίποτα για τους δεκάδες Παλαιστινίους νεκρούς, για την εν ψυχρώ δολοφονία του μικρού Παλαιστινίου και του πατέρα του, που όλοι ζήσαμε μέσα από τις τηλεοράσεις μας. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τι κάνει ο Μιλόσεβιτς και αν θα πέσει.

Εκεί εξαντλείται η δημοκρατική της ευαισθησία και ο πόνος της για τα ανθρώπινα δικαιώματα. ΖΗΤΟΥΜΕ άμεσα από την ελληνική κυβέρνηση να καταδικάσει αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες των Ισραηλινών. Ο παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα να ζήσει στη δική του πατρίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ