Τρίτη 10 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
Τα ψέματα της ΝΑΤΟικής προπαγάνδας

Ανακοίνωση του Ζωγραφιώτικου Κινήματος Ειρήνης

Με χτεσινή ανακοίνωσή του, το Ζωγραφιώτικο Κίνημα Ειρήνης καταγγέλλει τρία ψεύδη μιας μηχανής προπαγάνδας, που κατευθύνεται από τη Δύση.

Ψέμα πρώτο: «Στη Γιουγκοσλαβία έγινε εξέγερση ενάντια στο δικτάτορα Μιλόσεβιτς». Στρώματα του γιουγκοσλαβικού λαού, λέει η ανακοίνωση, «είναι αλήθεια ότι υπό την πίεση των δολοφονικών βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ, των συνεχών πολέμων, των εκβιασμών και της μεθοδευμένης από τη Δύση διάλυσης της οικονομίας της χώρας, βρέθηκαν "απέναντι" από την κυβέρνηση Μιλόσεβιτς. Ωστόσο, πίσω από τις πλάτες τους, έδρασαν καλά οργανωμένες από τις κυβερνήσεις των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ ομάδες προβοκατόρων... Και η "καινούρια" Γιουγκοσλαβία δε θα είναι ούτε πιο δημοκρατική, ούτε πιο ελεύθερη για το λαό της: Οι κυβερνήτες της, μαριονέτες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, θα παραδώσουν τον εθνικό πλούτο της χώρας στα ξένα οικονομικά συμφέροντα, θα στρώσουν το δρόμο για τον παραπέρα διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας. Με το λαό στη γωνία - υποταγμένο, με τη Γιουγκοσλαβία χώρα - προτεκτοράτο της Νέας Τάξης!»

Ψέμα δεύτερο: «Η μετριοπαθής πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης δικαιώθηκε». Η διαστροφή της πραγματικότητας «από την κυβέρνηση, που συνυπέγραψε τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς, που συμμετείχε στο εμπάργκο, που έστειλε στο Βελιγράδι υπαλλήλους της - πράκτορες των Αμερικανών (Ράντος) για να υποσκάψουν τη γειτονική χώρα, είναι απόλυτη», λέει η ανακοίνωση. «Ο συνένοχος στο έγκλημα πανηγυρίζει για τις ατιμίες του! (προετοιμάζοντας τις επόμενες σε Κύπρο και Αιγαίο). Η μοναδική πολιτική που πραγματικά δικαιώθηκε, προστίθεται, είναι αυτή της υποτέλειας, της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των χρυσοκανθάρων της ελληνικής ολιγαρχίας που διεισδύουν στα Βαλκάνια...».

Ψέμα Τρίτο: «Δεν μπορεί να έρθει κανείς σε αντίθεση με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων». Ο ραγιαδισμός, λέει η ανακοίνωση του Ζωγραφιώτικου Κινήματος Ειρήνης, «αποτελούσε ανέκαθεν την ιδεολογία της άρχουσας τάξης στη χώρα μας. Το σκύψιμο της μέσης χαρακτήριζε πάντα τη συμπεριφορά της απέναντι σε κάθε κατακτητή... Για το λαό μας όμως, όπως και για κάθε λαό, υπάρχει και ο άλλος δρόμος: Αυτός της αξιοπρέπειας, της ενότητας, της αντίστασης, της ρήξης με τα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων...».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Λαός ενωμένος και οργανωμένος, μπορεί να νικήσει τον ιμπεριαλισμό! Εξω το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από τα Βαλκάνια!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ