Τρίτη 10 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φως και σκότος

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕ ΘΑ διαφωνήσουμε με τον πρωθυπουργό, σχετικά με τη χτεσινή του εκτίμηση, ότι οι Ελληνες Ολυμπιονίκες είναι η «Ελλάδα του φωτός». Θα συμπληρώσουμε, όμως, ότι το γεγονός αυτό ήταν πολύ καθαρό χτες, καθώς οι τελευταίοι στέκονταν δίπλα στην «Ελλάδα του σκότους»!

Γιατί σε θέματα... σκότους, είτε αφορά στα αίτια ναυαγίων και εμπλεκόμενων εφοπλιστικών συμφερόντων, είτε αφορά στα περίφημα «διαπλεκόμενα», είτε αφορά στη «Ρικομέξ», είτε διάφορα άλλα πράγματα, η κυβέρνηση έχει εδώ και καιρό κερδίσει το... χρυσό μετάλλιο.

Και μάλιστα, με... μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους της, αφού όσο να 'ναι η Νέα Δημοκρατία όχι πως δε θέλει, απλά δεν μπορεί, μια και είναι στην αντιπολίτευση, να την ανταγωνιστεί.

ΜΙΑ ΚΑΙ αναφερθήκαμε στην αξιωματική αντιπολίτευση, ομολογούμε ότι τώρα τελευταία έχει αναδείξει ιδιαίτερα ένα της ταλέντο: Να κάνει πολύ βαβούρα για το τίποτε. Προανακριτική για την «Τράβελ Πλαν» του συγκροτήματος Λαμπράκη ακούμε ότι ετοιμάζει, ενώ ζήτησε και την παρέμβαση του ΣΔΟΕ για την επιχειρησιακή κατάσταση της «Μίνοαν Φλάινγκ Ντόλφινγκ».

Βεβαίως, επί της ουσίας, δηλαδή για τις σχέσεις των ιδιωτικών εταιριών με το δημόσιο καθώς και για την «απελευθέρωση» της ακτοπλοϊκής αγοράς, δεν έχει την παραμικρή αντίρρηση με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος πάντων, δεν έχουν καταλάβει ότι σιγά σιγά οδηγούνται σε αδιέξοδο αφού έχουν τόσο οξυνθεί τα πράγματα, ώστε και μόνο από τα γεγονότα να αποδεικνύεται πως το πρόβλημα δε βρίσκεται στους καλούς ή κακούς διαχειριστές των σχέσεων κράτους και του λεγομένου ιδιωτικού τομέα, αλλά στην πολιτική ουσία των σχέσεων αυτών;

Πώς να το κάνουμε δηλαδή, είναι σαν να επιδιώκεις σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου να... ντριμπλάρεις και να περάσεις όλη την αντίπαλη ομάδα χωρίς να έχεις σκοπό να βάλεις γκολ. Ε, θα σε γιουχάρουν στο τέλος, τι να γίνει;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ