Τρίτη 10 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραβρέθηκαν

Στην παρουσίαση των Θέσεων της ΚΕ για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ παραβρέθηκε πλήθος κοινωνικοπολιτικών παραγόντων, δεκάδες εκπρόσωποι μαζικών φορέων, συνδικαλιστές και άνθρωποι των Τεχνών και των Γραμμάτων, μεταξύ των οποίων ο Μαγγάκης Γεώργιος - Αλέξανδρος, ο επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής Παναγιώτης Μακρής, ο Ευάγγελος Μαχαίρας, επίτιμος πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, η ηθοποιός Αλέκα Παΐζη, ο πρύτανης του ΕΜΠ Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, ο δημοσιογράφος - συγγραφέας Ασημάκης Γιαλαμάς, ο πρώην δήμαρχος Πετρούπολης Νίκος Παξιμαδάς, ο πρώην δήμαρχος Ελληνικού Κώστας Κορτζίδης, ο Θεοχάρης Παπαμάργαρης, νομαρχιακός σύμβουλος, η Μαρία Λουλέ, ο Μπάμπης Παπαγυαλιάς κ.ά.

Από την «Κομμουνιστική Ανανέωση» παραβρέθηκε αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους: Αλέκα Ζορμπαλά, Λομβάρδος Σωκράτης, Βερναδάκης Αλέκος, Αδαμίδης Γιώργος, Μαργανέλλης Χρήστος.

Επίσης, παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ, από την ΟΓΕ η πρόεδρος Καλλιόπη Μπουντούρογλου, η αντιπρόεδρος Ασπα Μανδηλαρά και η επίτιμος πρόεδρός της Αλεξάνδρα Δεμερούκα, ο Κώστας Διάκος από την «Πράσινη Πολιτική», ο καθηγητής Πανεπιστημίου και πρόεδρος της ΕΔΗΚ Νεοκλής Σαρρής, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕ Κώστας Νάσης.

Από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ παραβρέθηκαν οι: Νίκος Καραντηνός Α' Αντιπρόεδρος, Μανώλης Μαθιουδάκης Γραμματέας, Σοφία Βούλτεψη και Χρήστος Κυρίτσης μέλη του ΔΣ, Ελένη Τράιου, Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, Βασίλης Καζάκος, από τον ΕΔΟΕΑΠ. Επίσης οι δημοσιογράφοι Γιώργος Λεονταρίτης, Μάρκος Μουζάκης, Ντίνος Μήτσης και Γιώργος Τσαπόγας, η Βέρα Γιωτοπούλου, ανταποκρίτρια της «Εργαζόμενης Ρωσίας».

Παραβρέθηκαν ακόμα οι καθηγητές Πανεπιστημίου: Ανδρέας Ανδρεόπουλος, αντιπρύτανης ΕΜΠ, Στρατής Κουνιάς, Παναγιώτης Κοντός, προϊστάμενος της Γραμματείας του Πανεπιστημίου Αθήνας και πρόεδρος ΔΕΠ της Φιλοσοφικής Σχολής, Θεοδόσης Πελεγρίνης, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθήνας, Γιώργος Σαρήγιαννης, καθηγητής ΕΜΠ, Αγάπιος Παπανεοφύτου, Κώστας Ρόθος, καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας, Δημήτρης Χατζηχαριστός, καθηγητής ΤΕΦΑΑ. Επίσης, ο Τηλέμαχος Λουγγής.

Παρόντες ήταν και οι δήμαρχοι Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος, Βύρωνα Νίκος Ρογκάκος και Καισαριανής Γιώργος Κατημερτζής, καθώς και ο Αριστείδης Αβραμίδης, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας.

Από τον καλλιτεχνικό κόσμο διακρίναμε τους: Κατερίνα Γεωργαντά, ζωγράφος - κεραμίστρια, Αγγελος Γόντικας ζωγράφος, Γιώργος Γούλας, εικαστικός - ζωγράφος, Νίκος Ευγενίδης, ζωγράφος, Φανή Μιχαηλίδου, εικαστικός - ζωγράφος, Ζωγραφιά Μπάρμπογλου, ζωγράφος, Νίκη Πέρδικα, ζωγράφος, Θανάσης Ακριβόπουλος, εικαστικός - ζωγράφος, Μαριάννα Βελαώρα, εικαστικός - ζωγράφος, μέλος ΔΣ ΟΣΔΕΕΤΕ.

Επίσης, οι ηθοποιοί: Τζένη Ζαχαροπούλου, Σάσα Καστούρα, Ντενίζ Μπαλτσαβιά, Νίκη Τριανταφυλλίδη.

Εκ μέρους του ΔΣ της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών παραβρέθηκε η Ελευθερία Αναγνωστάκη - Τζαβάρα, γενική γραμματέας. Εκεί ήταν και οι συγγραφείς - ποιητές: Γιώργος Κακουλίδης, Ιωάννα Καρατζαφέρη, Διονύσης Χαριτόπουλος, Δήμητρα Πέτρουλα. Επίσης ο Φάνης Κωνστανίδης, συγγραφέας και δικηγόρος.

Η τραγουδίστρια Σούλα Βαζούρα και η σκηνοθέτης Τέρψη Κολοζώφ.

Παραβρέθηκαν ακόμα ο Χ. Τριάντης, από το Σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, Βασίλης Μάνος, και Ν. Μπουντούρογλου από το ΕΣΥΝ, ο Δημήτρης και Λία Βαλή, ιατροί, ο Μιχάλης Βαρδάνης, πρόεδρος ΣΦΕΑ, Γεράσιμος Γεωργάτος, επίτιμος αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, ο Κώστας Παπαπολυχρονίου, δικηγόρος, ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, Βασίλης και Γεωργία Πελτίκογλου (Εθνική Βιβλιοθήκη), ο Θανάσης Φίλιας, ο Βαγγέλης Κωστούδης, κ.ά. Από τους συνδικαλιστές διακρίναμε τους Γ. Μαρκάκη από την Ιονική - μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ