Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ας ψάξουν αλλού!

Η σύγχρονη «δεξιά» είναι ανοιχτόμυαλη, μοντέρνα, δεκτική σε «διαφορετικές» απόψεις, φτάνει βέβαια αυτές να μην αμφισβητούν την ουσία του συστήματος, να μην καλούν τους εργάτες να οργανωθούν και να διεκδικήσουν το δίκιο της τάξης τους, φτάνει, δηλαδή, να μην καλούν σε ανατροπή.

Ενα τέτοιο «στιλάκι» προβάλλει γενικώς η τηλεοπτική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» του ΑΝΤ1 και με αυτό το πρίσμα, χτες, οι συντελεστές της πρόβαλαν τη δήλωση του Π. Μεντρέκα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, για την καπιταλιστική οικονομική κρίση και τη σχολίασαν με εκφράσεις του τύπου: Κόφτε αυτό το ρομποτίστικο ποιηματάκι που δεν αγγίζει τα αυτιά κανενός... Ο εμφύλιος πόλεμος έχει τελειώσει, καταλάβετέ το... Κάντε ένα άλμα και ελάτε στο 2008, κι εμείς σας χρειαζόμαστε...

Πολύ εκσυγχρονισμένα είναι τα παιδιά. Τόσο σύγχρονα που σχεδόν ρομποτικά λένε το δικό τους χιλιοπαιγμένο ποιηματάκι που τους έμαθαν. Να μιλούν για το ΚΚΕ νομίζοντας οι έρμοι ότι είναι ίσο και όμοιο μαζί τους. Γιατί θέλουν ένα ΚΚΕ στα μέτρα τους ή, πιο σωστά, στα μέτρα των αφεντικών, γι' αυτό και το ΚΚΕ δεν τους κάνει. Ας ψάχνουν αλλού και σ' άλλο κόμμα. Αλλωστε υπάρχει! Κόμμα «όμορφο, χαρούμενο, αισιόδοξο, πολύχρωμο, καινοτόμο», όπως έλεγε ο πρόεδρός του, και αριστερούλικο. Καλά μαντέψατε, για τον ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται.

Το ΚΚΕ θα μιλάει στην εργατική τάξη και στη νεολαία για τις σύγχρονες ανάγκες τους, για όλα όσα δικαιούνται και για το πώς θα τα κατακτήσουν. Αυτή τη γλώσσα την καταλαβαίνουν πολύ καλά οι εργάτες. Και ας μην αρέσει στα παιδιά του «Ράδιο Αρβύλα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ