Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θράσος των εκπροσώπων του κεφαλαίου...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ισχυρίστηκαν στη Βουλή οι κυβερνώντες: Αν δεν υπήρχαν - είπαν - τα χρέη της «Ολυμπιακής», θα είχαν φτιάξει σχολεία, θα είχαν αυξήσει τις συντάξεις και θα είχαν αναμορφώσει το σύστημα υγείας!

Για τα οποία χρέη (που μόνο κατ' εκτίμηση γνωρίζουμε, μια και δεν υπάρχουν ισολογισμοί) ποιους λένε ότι φταίνε, φυσικά; Οσους δουλεύουν στην ΟΑ.

Πάλι καλά που δεν κατηγόρησαν τους εργαζόμενους στην «Ολυμπιακή Αεροπορία» για ...«εσχάτη προδοσία» και δεν τους έστησαν στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Μόνο που ...τα 28 δισεκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση των τραπεζών τα βρήκαν με την ΟΑ να είναι ακόμη στο Δημόσιο.

Τις φοροαπαλλαγές στις Ανώνυμες Εταιρείες τις έκαναν επίσης στην ίδια περίοδο, όπως και τις παντός είδους παροχές προς τους εφοπλιστές.

Είναι βέβαιο, λοιπόν, πως ...όταν θέλουν, και χρήματα βρίσκουν, και κονδύλια, και τα πάντα.

Για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, όπως και για την Παιδεία ή την Υγεία, δε θέλουν ποτέ.

Αλλωστε, θα το διαπιστώσουμε αυτό μια χαρά και στον επικείμενο Προϋπολογισμό, που πυρετωδώς ετοιμάζουν εκεί στο υπουργείο Οικονομίας.

ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ, ΟΜΩΣ; Να βγαίνει ο πρόεδρος της τράπεζας «Μαρφίν», ο Βγενόπουλος, και να λέει πως αναγκάζονται οι φορολογούμενοι να «σώσουν τις περιουσίες μεγαλομετόχων τραπεζών»!

Μέχρι και οι ίδιοι, δηλαδή, ομολογούν τι συμβαίνει. Την ίδια ώρα που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δηλώνουν πως είναι σωστή η παροχή στους τραπεζίτες του πακέτου των 28 δισ. ευρώ.

Οχι πως έπιασε φυσικά τον Βγενόπουλο ο ...πόνος για τους φορολογούμενους. Απλούστατα, ανταγωνισμό έχουν οι τραπεζίτες μεταξύ τους και οι σχέσεις τους σπανίως είναι ...φιλικές.

Ενίοτε, λοιπόν, ομολογούν τα αυτονόητα. Εκείνα που μας πλασάρουν ως ...εκσυγχρονισμό.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ