Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ
Αύξηση κερδών 17,9%!

Στα 647 εκατομμύρια ευρώ τα καθαρά κέρδη της τράπεζας

Παρά την κρίση της παγκόσμιας αγοράς, οι ...δεινοπαθούσες τράπεζες, τις οποίες η κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε να στηρίξει με 28 δισ. ευρώ, συνεχίζουν να εμφανίζουν προκλητικά κέρδη. Τα οργανικά κέρδη της «EFG Eurobank» αυξήθηκαν κατά 17,8% το εννιάμηνο του 2008, φτάνοντας τα 560 εκατ. ευρώ!

Οπως επισημαίνει η τράπεζα στη χτεσινή της ανακοίνωση, η υψηλή κερδοφορία επιτεύχθηκε «παρά τις δυσμενείς συνθήκες που διαμορφώθηκαν στο παγκόσμιο τραπεζικό και χρηματοοικονομικό σύστημα, οι οποίες επηρέασαν αρνητικά τα έσοδα από χρηματοοικονομικές πράξεις, τη διαχείριση της περιουσίας και τις χρηματιστηριακές εργασίες...».

Οι αρνητικές αυτές αποδόσεις επηρέασαν τη συνολική κερδοφορία, με αποτέλεσμα τα καθαρά κέρδη (οργανικά και μη οργανικά) να ανέλθουν στα 647 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 4,7%. Ως αποτέλεσμα της άγριας τοκογλυφικής πολιτικής, τα έσοδα της τράπεζας από τόκους σημείωσαν αύξηση 23,1% και ανήλθαν στα 1,77 δισ. ευρώ!

Τα δε καθαρά κέρδη των θυγατρικών της στη «νέα Ευρώπη» υπερτριπλασιάστηκαν στα 135 εκατ. ευρώ από 42 εκατ. ευρώ το περσινό εννιάμηνο. Οι καταθέσεις στο τέλος του Σεπτέμβρη ανήλθαν στα 46,1 δισ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ