Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Ξεκίνησαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής

Με την εκλογή προεδρείου και με διαδικαστικά θέματα σχετικά με τη λειτουργία της ξεκίνησαν χτες οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που θα διερευνήσει το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο βουλευτής της ΝΔ Χρ. Μαρκογιαννάκης και, σύμφωνα με την απόφαση της Βουλής, το σχετικό πόρισμα πρέπει να εκδοθεί μέχρι τις 15 Δεκέμβρη.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος καθώς και οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ) ζήτησαν να υπάρχει πλήρης δημοσιότητα των εργασιών της Επιτροπής ή τουλάχιστον να μεταδίδονται οι εργασίες της από το κλειστό τηλεοπτικό κύκλωμα της Βουλής. Το ίδιο αίτημα υπέβαλε το ΚΚΕ και στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Τελικά η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε να μην υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη των εργασιών, αλλά απλώς να δημοσιοποιούνται τα πρακτικά των συνεδριάσεων.

Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να αρχίσει η εξέταση του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου από το καλοκαίρι του 2004 - με κυβέρνηση ΝΔ - όταν και έγινε η περίφημη δίκη που δικαίωνε το ελληνικό Δημόσιο σχετικά με την κυριότητα της λίμνης Βιστονίδας, αλλά η απόφασή της δε δημοσιεύτηκε ποτέ.

Ολα τα άλλα κόμματα (ΚΚΕ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ) ζήτησαν - και τελικά αποφασίστηκε - να αρχίσει η διερεύνηση του σκανδάλου από το 1998, όταν και έγιναν οι πρώτες διοικητικές πράξεις για την παράδοση της κυριότητας της λίμνης Βιστονίδας στη Μονή Βατοπεδίου.

Σήμερα η Επιτροπή θα συζητήσει τον κατάλογο των μαρτύρων που θα καλέσει για εξέταση και συμφωνήθηκε ότι τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση θα κληθούν τελευταία. Οι συνεδριάσεις θα γίνονται από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή και μάλιστα την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη θα υπάρχουν συνεδριάσεις και το πρωί και το απόγευμα. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρ. Μαρκογιαννάκης, στα πλαίσια των εργασιών της θα ζητηθούν από την Εισαγγελία όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση.

Στην Εξεταστική Επιτροπή μετέχουν 23 βουλευτές με την ακόλουθη σύνθεση: Η ΝΔ έχει 12 βουλευτές, τους: Ε. Αυγενάκη, Μ. Βολουδάκη, Ν. Δένδια, Γ. Καλατζή, Χ. Μαρκογιαννάκη, Κ. Μαρκόπουλο, Γ. Μπούγα, Π. Παναγιωτόπουλο, Κ. Παπακώστα, Φ. Πατριανάκου, Κ. Τζαβάρα και Ι. Τζαμτζή. Το ΠΑΣΟΚ οκτώ, τους: Γ. Δριβελέγκα, Μ. Καρχιμάκη, Μ. Μπόλαρη, Γ. Νιώτη, Γ. Παπαγεωργίου, Γ. Πεταλωτή, Ντ. Ρόβλια και Θ. Τζάκρη.

Από το ΚΚΕ μετέχει ο Αντ. Σκυλλάκος, από το ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Τσούκαλης και από το ΛΑ.Ο.Σ ο Θ. Πλεύρης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να πληρώσουν οι εμπλεκόμενοι και η πολιτική που υπηρετούν (2010-06-09 00:00:00.0)
Αρνείται κάθε εμπλοκή ο Ρουσόπουλος (2010-05-12 00:00:00.0)
Συνέχεια στις εξετάσεις μαρτύρων (2008-11-08 00:00:00.0)
Το υπέγραψε φαρδιά πλατιά η πολιτική και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (2008-10-19 00:00:00.0)
Ετεροχρονισμένη ανάκληση ...σκοπιμότητας (2008-10-04 00:00:00.0)
Λες και αφορά τα πατρικά τους κτήματα..! (2003-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ