Τετάρτη 12 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ
Αρνείται κάθε εμπλοκή ο Ρουσόπουλος

Αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ Θ. Ρουσόπουλος, καταθέτοντας χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο, παραπέμποντας στους τότε υπουργούς που υπέγραψαν τις σχετικές αποφάσεις (Δούκας, Μπασιάκος, Κοντός, Κιλτίδης). Για τις σχέσεις του με τους επικεφαλής της Μονής Εφραίμ και Αρσένιο είπε ότι ήταν πνευματική και ανάφερε ότι συχνά πήγαινε στο Αγιο Ορος για να εξομολογηθεί.

Ισχυρίστηκε ότι τη μοναδική φορά που οι δύο μοναχοί τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του, ο ίδιος τους παρέπεμψε στον τότε υπουργό Γεωργίας Ε. Μπασιάκο. Παραδέχθηκε ότι ο Εφραίμ πήγε δύο φορές στο σπίτι του για κοινωνικούς λόγους και στο Μέγαρο Μαξίμου για να του δώσει κάποιες προσκλήσεις για εκδηλώσεις της Μονής. Εθεσε δε στη διάθεση της Εξεταστικής όλα τα οικονομικά στοιχεία τόσο του ίδιου όσο και της συζύγου του Μ. Ζαχαρέα και είπε ότι είναι πρόθυμος να διερευνηθεί το «Πόθεν Εσχες» του από το 1981.

Στην Εξεταστική κατέθεσε και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την ανάκληση της απόφασης συμβιβασμού του ελληνικού Δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου, που είχε υπογράψει ο προκάτοχός του της ΝΔ, Γ. Παπαθανασίου. Είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση επέλεξε να λυθούν οι διαφορές σχετικά με τα ακίνητα που Δημοσίου που δόθηκαν στη Μονή ως ανταλλαγή για την κυριότητα της λίμνης Βιστονίδας στα δικαστήρια, επειδή στον «δήθεν» - όπως τον χαρακτήρισε - συμβιβασμό που υπέγραψε η ΝΔ, υπήρχε επιφύλαξη εκ μέρους της Μονής Βατοπεδίου η οποία μελλοντικά θα μπορούσε να διεκδικήσει δικαιώματα πάνω στα δημόσια ακίνητα που είχαν ανταλλαγεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ