Τετάρτη 12 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζουν την προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ

Η προβοκάτσια που στήθηκε την περασμένη Τετάρτη έξω από τη Βουλή σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, από ομάδα ακροδεξιών στοιχείων και φασιστοειδών, αποκαλύφθηκε με όλες τις λεπτομέρειες.

Παρ' όλα αυτά, κάποιοι αστοί δημοσιολόγοι με αναφορές και άρθρα τους στον αστικό Τύπο, επιχειρούν σκόπιμα να γράφουν και να ξαναγράφουν τα ίδια ψέματα, για να εμπλέξουν το ΚΚΕ. Και γράφουν αυτά που γράφουν, ενώ ξέρουν ότι οι προβοκάτορες ξεπηδούν κάθε φορά από μηχανισμούς στημένους ή χρησιμοποιούμενους από κρατικές υπηρεσίες. Ξέρουν επίσης πολύ καλά ότι πολλοί από αυτούς είναι χωμένοι σε συνδέσμους φιλάθλων, που κατά καιρούς εμφανίζονται με συγκεκριμένα συνθήματα, πανό και περιεχόμενο μέσα σε γήπεδα...

Ο «Ριζοσπάστης» έχει δημοσιεύσει - από την επόμενη κιόλας μέρα - όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν το πώς ακριβώς στήθηκε η προβοκάτσια. Σήμερα, υπενθυμίζουμε επιγραμματικά τα γεγονότα, καθώς και αποσπάσματα από κείμενα που γράφτηκαν σε ιστοσελίδες ακροδεξιών και νεοφασιστικών οργανώσεων, που αποδεικνύουν ποιος έδρασε εκείνη τη μέρα έξω από τη Βουλή...

Τι συνέβη στο Σύνταγμα

Ας πάρουμε τα γεγονότα με τη σειρά και να υπενθυμίσουμε τι συνέβη μπροστά στο Σύνταγμα. Το προβοκατόρικο σχέδιο εκτυλίχθηκε σε τρεις φάσεις:

1. Μπήκε σε εφαρμογή στις 12.30 το μεσημέρι, όταν είχαν ήδη περάσει τα πρώτα μπλοκ της μεγαλειώδους πορείας του ΠΑΜΕ από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Στο χώρο, είχαν ήδη συγκεντρωθεί διάφοροι. Ανάμεσά τους κάποιοι που φώναζαν φαινομενικά «αθώα» συνθήματα όπως «κλέφτες κλέφτες» και υποκινούσαν και σε άλλες ενέργειες. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε διακρίνονται αυτοί που υποκινούσαν. Ομάδες περιφρούρησης του ΠΑΜΕ τοποθετούνται μπροστά από τις σκοπιές του μνημείου.


2. Μια ομάδα, καμιά δεκαριά ανθρώπων, που ξεχωρίζουν σαν τη μύγα μες στο γάλα, τραγουδάνε τον Εθνικό Υμνο μπροστά στη Βουλή. Μια άλλη ομάδα, λίγο πιο πίσω, φωνάζει συνθήματα του τύπου «Να καεί να καεί το μπ..... η Βουλή». Οι ομάδες περιφρούρησης απαντούν: «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη» και «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες». Την ίδια ώρα, με ντουντούκες, επώνυμα στελέχη του ΚΚΕ καλούν τον κόσμο να ακολουθήσει την πορεία.

3. Οι ίδιες ομάδες προσπαθούν ανεπιτυχώς να στρέψουν τον κόσμο κατά της περιφρούρησης φωνάζοντας: «Προστατεύετε τη Βουλή», «τους φυλάτε» κλπ. Λίγο πριν τη 1.30, περνάει από το μνημείο και το τελευταίο μπλοκ του ΠΑΜΕ και η περιφρούρηση ακολουθεί την πορεία. Μέχρι εκείνη τη στιγμή κανένα επεισόδιο δεν έγινε. Οταν έφυγε και η περιφρούρηση, μπροστά από το μνημείο «αγανακτισμένοι πολίτες» επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά της Βουλής και άρχισαν τα επεισόδια.

Λίγη ώρα αργότερα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, μέσα στη Βουλή, εκτόξευσε προβοκατόρικους ισχυρισμούς, ότι δήθεν το ΚΚΕ καλούσε τους διαδηλωτές να εισβάλουν και να κάψουν τη Βουλή.

Το ομολογούν

Την προβοκάτσια που στήθηκε στη Βουλή, την ομολογούν και οι ίδιοι οι ακροδεξιοί και άλλοι μηχανισμοί. Στην ακροδεξιά ιστοσελίδα www.thermopilai.org, δημοσιεύεται κείμενο που κατηγορεί το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ότι δεν άφησαν τους ...ακραιφνείς πατριώτες να μπουν στη Βουλή.

Αυτή η ιστοσελίδα προβάλλει εργολαβικά τις δραστηριότητες του ΛΑ.Ο.Σ. και διαφόρων άλλων φασιστοειδών, χρυσαυγιτών. Ανάμεσα σε άλλα, παραθέτει ομιλίες και δραστηριότητες του φασιστοειδούς Κ. Πλεύρη, του Αθ. Πλεύρη, βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., του Αδωνι Γεωργιάδη, βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ, κλπ. Ανάμεσα στα άλλα παρατίθεται και το κείμενο κάποιου «αγανακτισμένου πατριώτη» επειδή το ΠΑΜΕ περιφρούρησε τη Βουλή και δεν άφησε τους συγκεντρωμένους να μπουν μέσα.

Παρακάτω θα παραθέσουμε εκτενή αποσπάσματα από αυτό το κείμενο, που περιγράφει τα όσα συνέβησαν:

«(...) Φτάσαμε στο Σύνταγμα περί της 12 το μεσημέρι, τότε κατέφθανε και η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια, με συνθήματα για την πλουτοκρατία, και τον εργάτη... τα γνωστά. Τα συνθήματα τα φώναζε μια μερίδα ανθρώπων που ηγούνταν της πορείας.

(...) Ξάφνου έξω από την είσοδο του κοινοβουλίου ήταν καμιά δεκάρια άτομα και κοιτούσαν την πορεία. Ενα μέρος ανθρώπων που δεν ήταν του ΠΑΜΕ, τους αντιλήφθηκε και άρχιζε να βρίζει... Αλήτες, κλέφτες, Γα... τ. μ.... της Μ....., Προδότες, κτλ. Δεν χρειάστηκε πολύ η πορεία του ΠΑΜΕ "έσπασε" ο κόσμος κατευθύνθηκε προς αυτούς που έβλεπε να τον κοιτούν ήρεμοι έξω από το κοινοβούλιο.

Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη. (...) Μέσα σε 10 λεπτά τα συνθήματα είχαν πάρει την μορφή χιονοστιβάδας, έξαλλη η μάζα του κόσμου φώναζε συνθήματα όπως: "Να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή", "Π... Γιοι πολιτικοί", "Κουφ..., κουφ... έρχονται κρεμάλες", "κλέφτες, Προδότες!". (...)

Το ΠΑΜΕ κατάλαβε ότι έχανε τον πρωταγωνιστικό ρόλο! Ξάφνου μια ομάδα 60 νεαρών με σημαίες του ΠΑΜΕ κρατώντας ο ένας τα χέρια του άλλου ήρθε και στάθηκε μπροστά από το πλήθος κατά μήκος των δύο κουβουκλίων των Ευζώνων και κοίταγε όχι προς το κοινοβούλιο άλλα... καταπρόσωπο το μανιασμένο πλήθος. Οποτε ο κόσμος φώναζε τα παραπάνω συνθήματα το ΠΑΜΕ φώναζε ταυτόχρονα προσπαθώντας να σκεπάσει τα συνθήματα του κόσμου. Δεν άργησαν να ακούγονται διαμαρτυρίες από τους πολίτες "γιατί κοιτάτε προς εμάς... και όχι την βουλή". Ο κόσμος φώναζε στους νεαρούς "ρε οι εχθροί είναι μέσα στην βουλή γιατί κοιτάτε εμάς;"

(...) Οι αρχηγοί των νεαρών φώναζαν "όλοι πίσω στην πορεία" οι νεαροί τώρα, κατέβηκαν από τα σκαλιά του Αγνώστου Στρατιώτη, και έσπρωχναν τον κόσμο πίσω "όχι ρε λέγανε κάποιοι εμείς θέλουμε ΕΔΩ!" (...)

Κάποιοι άρχισαν να τραγουδούν τον Εθνικό ύμνο, ο κόσμος ακολούθησε. Τα συνθήματα "να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή" "κουφάλες κουφάλες έρχονται κρεμάλες" με μεγαλύτερη ένταση. Κάποιοι μέσα από την βουλή από το παράθυρο του πάνω ορόφου κοίταζαν τον κόσμο και γελούσαν...

(...)

Εν κατακλείδι η προσπάθεια του ΠΑΜΕ να χειραγωγήσει τον κόσμο ήταν ολοφάνερη σε αυτούς που ήταν μπροστά. Ομως το σύνθημα "κουφάλες κουφάλες έρχονται κρεμάλες" απευθυνόταν προς όλους, να το έχουν υπόψη τους».

Οι ίδιοι ομολογούν την προβοκάτσια...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η δράση προβοκατόρικων μηχανισμών στις 5 Μάη 2010(2011-07-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ