Τετάρτη 12 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ η εξυγίανση και οι «αλλαγές» στο αστικό σύστημα

Αλέκα Παπαρήγα: Η δημοκρατία κατοχυρώνεται όταν ο λαός διεκδικεί τα δικαιώματά του, όταν έχει πολιτικό σχέδιο ανατροπής και όταν μπορεί να προφυλαχθεί από τις προβοκάτσιες

  • Εν μέσω κρίσης, όπου γκρεμίζονται κατακτήσεις που κυριολεκτικά αποκτήθηκαν με αίμα και θυσίες, τα αστικά πολιτικά κόμματα ασχολούνται με φτιασιδώματα και αλλαγές του αστικού πολιτικού συστήματος. Γιατί ένα μεγάλο μέρος του λαού είναι αντίθετο προς την πολιτική τους. Λένε ότι πρέπει να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, ρίχνοντας τις ευθύνες στους πολιτικούς που διαχειρίστηκαν το σύστημα, προκειμένου να συσκοτίσουν τις αιτίες της κρίσης που βρίσκονται στον ίδιο τον καπιταλισμό, για να τον σώσουν.
  • Η επίθεση στο ΚΚΕ γίνεται γιατί δηλώνει ότι αμφισβητεί το καπιταλιστικό σύστημα, που δεν είναι αιώνιο. Το ΚΚΕ παλεύει να διαμορφωθεί μια λαϊκή πλειοψηφία η οποία θα πειστεί από την ίδια της την πείρα ότι αυτό το σύστημα πρέπει να αλλάξει, πρέπει να ανατραπεί. Τους ενοχλεί το ΚΚΕ γιατί λέει ότι το Σύνταγμα κατοχυρώνει την καπιταλιστική ιδιοκτησία. Προσπαθούν να ποινικοποιήσουν την ιδεολογία του ΚΚΕ για να προλάβουν ένα κίνημα ανερχόμενο, εργατικό, λαϊκό, μετωπικό, που τα επόμενα χρόνια θα φουντώσει.

ΣΕΛ.  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ