Τετάρτη 12 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Αντιπολίτευση» στους λαϊκούς αγώνες

Δεν μπορεί η μοναδική αντιπολίτευση να είναι «η φωνή των διαδηλωτών στο πεζοδρόμιο», δηλώνει ο Α. Σαμαράς, πλειοδοτώντας ταυτόχρονα σε βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα

«Αντιπολίτευση» στους λαϊκούς αγώνες αναλαμβάνει η ηγεσία της ΝΔ, ενώ ταυτόχρονα βάζει πλάτες για να προχωρήσουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα του μνημονίου με την τρόικα (ΔΝΤ - ΕΕ - ΕΚΤ) που υπέγραψε η κυβέρνηση.

Βασική προτεραιότητα και αποστολή της ΝΔ τα επόμενα δύσκολα χρόνια, σύμφωνα με τον Α. Σαμαρά, είναι να εκτονώσει και παγιδεύσει τη λαϊκή οργή προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα του δικομματισμού και του αστικού πολιτικού συστήματος. Προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι το μέτωπο ενάντια στους λαϊκούς αγώνες, όπου η ΝΔ διαδραματίζει ήδη πρωταγωνιστικό ρόλο στη συκοφάντηση και υπονόμευση του ταξικού κινήματος και του ΠΑΜΕ.

Τους στόχους αυτούς περιέγραψε με σαφήνεια ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας χτες ενώπιον της ετήσιας συνέλευσης του ΣΕΒ. Προβλέποντας ότι τα επόμενα χρόνια «θα δοκιμαστεί η κοινωνική συνοχή από μια χωρίς προηγούμενο συντριβή του βιοτικού επιπέδου», επισήμανε την ανάγκη ότι «σε τέτοιες συνθήκες η χώρα χρειάζεται μια αξιόπιστη αντιπολίτευση. Μια αντιπολίτευση που δεν βουλιάζει στην ανυποληψία μαζί με το σύστημα που καταρρέει». Και συνέχισε στο ίδιο μήκος: «Σε τέτοιες συνθήκες δεν μπορούμε να αφήσουμε τη χώρα χωρίς θεσμική αντιπολίτευση. Δεν μπορούμε να ακούγεται στη χώρα, ως μοναδική αντιπολίτευση, η φωνή των διαδηλωτών στο πεζοδρόμιο».

Η τακτική αυτή υπαγόρευσε και το «όχι» που είπε το κόμμα του στο μνημόνιο με την τρόικα, δίχως βέβαια να διαφωνεί με τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα που περιλαμβάνει. Η διάσωση του δικομματισμού επιβάλλει στη ΝΔ να μην ταυτίζεται πλήρως με την κυβέρνηση, υποστήριξε ο Α. Σαμαράς, απολογούμενος στο ακροατήριο του ΣΕΒ για το «όχι» στη Βουλή. «Οι αντιδράσεις που προκαλεί η σημερινή αδιέξοδη πολιτική του (σ.σ. του ΠΑΣΟΚ), αλλά και ο μέχρι χθες ακατάσχετος λαϊκισμός του και η κραυγαλέα πλέον αναξιοπιστία του, επιβάλλουν μιαν αντιπολίτευση που δεν θα ταυτιστεί μαζί του. Και δεν θα παρασυρθεί από τη φθορά του», τόνισε με νόημα.

Επιβεβαιώνοντας τη στοχοπροσήλωσή του στο μέτωπο κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων, ζήτησε εκ νέου μέτρα για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας και την αποκατάσταση της τάξης. «Ζητώ άμεσα να προστατευθεί το ιστορικό κέντρο της Αθήνας - το εμπόριο, ο τουρισμός, η διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων, η οικονομική και κοινωνική ζωή γενικότερα - από τις καθημερινές πλέον ταραχές. Πεθαίνουν οι πόλεις μας. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι... Σε καμία άλλη πόλη στον κόσμο δεν συμβαίνει αυτό. Πέρα από τις χώρες όπου έχει πλήρως καταρρεύσει η έννομη τάξη...», είπε χαρακτηριστικά. Επιπλέον ζήτησε να συνεχιστεί το κυνήγι των μεταναστών στο όνομα της πάταξης του «παρεμπορίου».

Στο όνομα του ότι το μείγμα της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση «επιτείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης», ο Α. Σαμαράς ζήτησε επιπλέον «διαρθρωτικές αλλαγές» που δεν περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, όπως «η αποφασιστική προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων», «οι εκτενείς συγχωνεύσεις των δημοσίων φορέων», «η προώθηση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας»...

Συμπλέοντας με τα «αιτήματα» των βιομηχάνων, ζήτησε νέο επενδυτικό και αναπτυξιακό νόμο, προώθηση των ΣΔΙΤ, ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου που υπολογίζεται σε τουλάχιστον 300 δισ. ευρώ, ενώ υποσχέθηκε γενναία μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα κέρδη των επιχειρήσεων «μόλις βγούμε από την ύφεση»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ