Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Αλλο τραπεζική κερδοσκοπία κι άλλο επιχειρηματικά κέρδη

Ευθυγραμμισμένος με τη συντονισμένη προσπάθεια της άρχουσας τάξης να αποενοχοποιήσει τα επιχειρηματικά κέρδη και να τα διαχωρίσει από την κερδοσκοπία των τραπεζών και των χρηματιστηρίων εμφανίστηκε χτες ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ). Σε συνέντευξη Τύπου, ο Κ. Μίχαλος έκανε λόγο για κερδοσκοπία του τραπεζικού κεφαλαίου, για «εποχές που κάποιοι με ένα τηλεφώνημα κέρδιζαν όσα κερδίζουμε άλλοι σε ένα - δύο χρόνια» και για πρακτικές «ριζωμένες» στο σύστημα οι οποίες, όπως είπε, είναι δυνατό να επιφέρουν «λαϊκές εξεγέρσεις».

Προεξόφλησε ότι για επιχειρήσεις με 4-5 εργαζόμενους οι δύο τουλάχιστον θα απολυθούν, πράγμα το οποίο απέδωσε σε «ψυχολογικούς παράγοντες» και σε «αμυντική προσπάθεια».

Ως μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων οι εμποροβιομήχανοι ζητούν μεταξύ άλλων να διασφαλιστεί ότι ένα σημαντικό μέρος από τα ομόλογα του Δημοσίου, ύψους 8 δισ. ευρώ, που θα δοθούν στις τράπεζες, θα κατευθυνθεί στη χρηματοδότηση των «μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ανταγωνιστικούς όρους», να αυξηθούν περισσότερο οι πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για έργα που χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από εθνικούς πόρους, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την προκήρυξη των πρώτων προγραμμάτων ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ. Αξιώνουν, ακόμη, να ληφθεί «ειδική μέριμνα» για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες μέχρι και «σχέδιο στήριξης» του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ