Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο απ' τον πρόεδρο του ΣΥΝ

Με ταξικό μίσος ήταν διαποτισμένες οι αναφορές χτες του προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα απ' τη Λάρισα στο σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα, για τον οποίο απεφάνθη, καταθέτοντας εκ νέου τα διαπιστευτήριά του στο σύστημα, το οποίο υπηρετεί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: «Εμείς δε θεωρούμε ότι ήταν σοσιαλισμός αυτό που βιώσανε οι λαοί στα καθεστώτα του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού - άλλωστε αν ήταν θα τον υπερασπίζονταν». Κι αφού, ελαφρά τη καρδία, διέγραψε με μια μονοκοντυλιά το σοσιαλισμό, τις κατακτήσεις του υπέρ του λαού που τον οικοδόμησε, τη συνεισφορά του στους λαούς όλου του κόσμου, είχε το θράσος να απευθυνθεί στο ΚΚΕ με τη «συμβουλή»: «Παρά τις διαφορές μας, που είναι μεγάλες, υπάρχουν τα προβλήματα της κοινωνίας που είναι πολύ πιο μεγάλα από τις διαφορές μας και τα οποία απαιτούν λύσεις σήμερα, ανεξαρτήτως του αν έφταιξε ο Στάλιν ή ο Λένιν ή ο Χρουστσόφ ή ο Μπρέζνιεφ».

Δεν πρόκειται, βέβαια, για διαφορά. Ο τρόπος με τον οποίο ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στέκεται απέναντι στο σοσιαλισμό επιδρά καθοριστικά στο σήμερα, στην πολιτική που ακολουθεί, εξωραϊσμού του καπιταλισμού, αποπροσανατολισμού του λαού, πολιτική πολλαπλά επιζήμια για τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, αφού συσκοτίζει τη διέξοδο, προσπαθώντας να τους πείσει στη μοιρολατρική αποδοχή του σημερινού εκμεταλλευτικού συστήματος και στη διεκδίκηση το πολύ πολύ ορισμένων ψίχουλων.

Συνεχίζοντας ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε: «Η πολιτική που ακολουθεί η ηγεσία του ΚΚΕ δε βοηθάει το λαϊκό κίνημα, δε βοηθάει για τη διέξοδο της χώρας από την κρίση». Το λαϊκό κίνημα η ηγεσία του ΣΥΝ το θυμάται μόνο όταν πρόκειται να επιτεθεί στο ΚΚΕ. Πράγματι, η πολιτική του ΚΚΕ δε βοηθά να συρθεί το λαϊκό κίνημα δεμένο πισθάγκωνα στη διεκδίκηση διεξόδου απ' την κρίση για τους καπιταλιστές. Αυτή είναι δουλειά του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλ. Τσίπρας απεφάνθη επιπλέον ότι τα ζητήματα με τα οποία ασχολείται το ΚΚΕ μπροστά στο Συνέδριό του, δεν είναι σοβαρά και το προέτρεψε να ασχοληθεί με άλλα σημαντικότερα θέματα απ' αυτά «που τίθενται στον εσωκομματικό προσυνεδριακό διάλογο. Η ηγεσία του ΚΚΕ πρέπει να τα απαντήσει και μετά να μας πει και για τον Στάλιν». Δεν πέτυχε παρά να ομολογήσει εμμέσως το φόβο που προκαλεί σε όλους τους απολογητές του συστήματος η προσπάθεια μιας πλατιάς συζήτησης με το λαό για το σοσιαλισμό, επίκαιρου όσο ποτέ, μια συζήτηση που μπορεί να επιδράσει καθοριστικά και στο σήμερα, στην πάλη για ουσιαστικά μέτρα υπέρ του λαού.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΝ ισχυρίστηκε ότι κανένα άλλο κόμμα, πλην του δικού του, δε διαθέτει πρόγραμμα. Αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα, καθώς τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ διαθέτουν πρόγραμμα επεξεργασμένο προς όφελος του κεφαλαίου. Οπως το ΚΚΕ διαθέτει πρόγραμμα επεξεργασμένο υπέρ της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Απεναντίας, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ένα μάτσο προτάσεις αποκομμένες από ξεπερασμένα απ' τις συνθήκες εγχειρίδια της σοσιαλδημοκρατίας, ανεφάρμοστες και ουτοπικές, οι οποίες ακόμα κι αν μπορούσαν να εφαρμοστούν καμία απάντηση δε θα έδιναν στα οξυμένα προβλήματα του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ