Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Νέα επίσκεψη σε Ισραήλ - παλαιστινιακά εδάφη θα πραγματοποιήσει την επόμενη βδομάδα η Κοντολίζα Ράις σε μια ύστατη προσπάθεια να πιέσει για πρόοδο στις ισραηλινο-παλαιστινιακές συνομιλίες, στόχος που μοιάζει ανέφικτος καθώς το Ισραήλ οδεύει σε πρόωρες εκλογές στις 10 του Φλεβάρη. Στα τέλη της επόμενης βδομάδας, αντιπροσωπείες του Ισραήλ και των Παλαιστινίων θα συμμετάσχουν σε διευρυμένη σύνοδο του Κουαρτέτου στην Αίγυπτο. Προς το παρόν, πάντως, αποκλείστηκαν τα μεθοριακά περάσματα της Λωρίδας της Γάζας μετά τη νέα εκτόξευση ρουκέτας, χωρίς θύματα ή ζημιές.

ΒΙΕΝΝΗ.-- Το Ιράν διεξήγαγε πειράματα για να εξαγάγει υψηλά εμπλουτισμένο ουράνιο από πυρηνικά απόβλητα. Τα πειράματα αυτά δεν απέδωσαν ακόμη αποτελέσματα αλλά στο μέλλον θα μπορούσε το ουράνιο αυτό να χρησιμοποιηθεί για πυρηνικό όπλο, προσπάθεια που έκανε στο παρελθόν και ο Σαντάμ Χουσεΐν. Αυτό υποστηρίζει σε 3σέλιδη έκθεσή της, που παραδόθηκε στη διεύθυνση της ΔΕΑΕ, η μυστική υπηρεσία μίας από τις 145 χώρες που συμμετέχουν στη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Επίθεση αυτοκτονίας στο αφγανικό υπουργείο Πολιτισμού και Ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε χτες στην Καμπούλ, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και ακόμα πέντε να τραυματιστούν σοβαρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ