Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΜΙΧΑΛΚΟΦ - ΣΤΟΟΥΝ
Ταινίες των άκρων

Ακόμα δε βρήκαν την ισορροπία τους οι αίθουσες. Τα γραφεία διανομής και ο υπόλοιπος κινηματογραφικός κόσμος είναι ακόμα στη Θεσσαλονίκη ή βρίσκονται στο δρόμο της επιστροφής (κάπου στο δολοφονικό Μαλιακό κόλπο, ας πούμε). Ετσι, την τελευταία στιγμή, αναβλήθηκαν προβολές. Από τις ταινίες που παρουσιάζουμε σήμερα, δεν είμαστε σίγουροι, τελικά, ότι θα βγούνε όλες στις αίθουσες. Γι' αυτό, πριν ξεκινήσετε για το σινεμά, βεβαιωθείτε για την ταινία που θέλετε να δείτε.

Ωστόσο, η ζωή συνεχίζεται, και οι προβολές, επίσης. Η ταινία που θα συζητηθεί περισσότερο τούτη τη βδομάδα θα είναι, σίγουρα, η αντικομμουνιστική ταινία του Νικίτα Μιχαλκόφ «12». Πολύ καλή κατασκευή, μεγάλη αγάπη για τη Ρωσία, πολύ συναίσθημα, αλλά και πολύ ύπουλος αντικομμουνισμός.

Η άλλη ταινία, που θα φέρει, λόγω θέματος, κόσμο στα ταμεία, είναι, σίγουρα, το «W», του πρόσφατα βραβευμένου και με τον Χρυσό Αλέξανδρο (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2008) Ολιβερ Στόουν. Μια «αυστηρή» βιογραφία του Τζορτζ Μπους, η οποία, δυστυχώς, ξεφουσκώνει πολύ γρήγορα και σιγά σιγά μετατρέπεται σε μιαν άσφαιρη χοντρή σάτιρα.

Ενδιαφέρον, σίγουρα, θα προκαλέσει και η ελληνική ταινία του Νίκου Ζαπατίνα «Ο Ηλίας του 16ου». Κυρίως, για τις συγκρίσεις με την παλιά (1959) ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Κώστας Χατζηχρήστος (Δε με ξέρεις, δε σε ξέρω, υποφέρεις, υποφέρω!)

Τη βδομάδα κλείνει η πολύ τρυφερή και «παράξενη» γερμανική ταινία «Ανθισμένες Κερασιές». Ενας ηλικιωμένος κύριος, στο τέλος της ζωής του, τολμάει ό,τι δεν τόλμησε όλα τα προηγούμενα χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ