Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προσαγωγές μεταναστών

Σε μια επιχείρηση τρομοκράτησης μεταναστών που ζουν στον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών προχώρησε χτες το βράδυ η Αστυνομία. Συγκεκριμένα, προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής 15 Αφγανοί μετανάστες με πρόσχημα εισαγγελική παραγγελία, μετά από ανώνυμες καταγγελίες για μη τήρηση συνθηκών υγιεινής.

Η Αστυνομία μπήκε σε διαμερίσματα πολυκατοικίας όπου διέμεναν οι μετανάστες και τους οδήγησαν στο Τμήμα. Οπως σημείωσε στον «Ρ» ο πρόεδρος της αφγανικής κοινότητας, Ζαχέρ Μαχμούτ, μεταξύ των προσαχθέντων είναι κι ένας ανήλικος άρρωστος.

Αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Οικοδόμων βρέθηκαν, αμέσως, στο Αστυνομικό Τμήμα. Οι απαντήσεις που πήραν από αρμόδιο αξιωματικό ήταν ότι οι αρχές ήταν υποχρεωμένες να εκτελέσουν την εισαγγελική παραγγελία. Τα στελέχη του ΚΚΕ και του συνδικάτου στη συνέχεια πήγαν στην πλατεία Αγ. Παντελεήμονα, όπου ήταν συγκεντρωμένοι Αφγανοί μετανάστες και τους κάλεσαν στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και στη συγκέντρωση του Συνδικάτου Οικοδόμων, το ερχόμενο Σάββατο στις 6 το απόγευμα στην πλατεία της περιοχής.

Δεν πέρασαν λίγα λεπτά και πέντε αστυνομικοί παρουσιάστηκαν στην πλατεία για να... παρατηρήσουν και να... αναφέρουν. Λίγη ώρα μετά στο Αστυνομικό Τμήμα πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας και η βουλευτής του ΚΚΕ, Εύα Μελά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ