Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΥΡΙΟ
«Οχι» στην παραχώρηση έκτασης σε πολυεθνική

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Λαυρίου του ΚΚΕ

«Εγκλημα σε βάρος του λαού του Λαυρίου», χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Λαυρίου του ΚΚΕ την παραχώρηση από τη δημοτική αρχή έκτασης 77 στρεμμάτων, στην περιοχή «Φουγάρο» στα παλιά μεταλλεία, σε πολυεθνικά συμφέροντα για 60 χρόνια!

«Το συγκεκριμένο γεγονός - επισημαίνει - δεν είναι απομονωμένο από τη συνολικότερη πολιτική γης που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια στη Λαυρεωτική. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έρχεται λίγο καιρό μετά την απόφαση του ίδιου του Δημοτικού Συμβουλίου να ζητήσει τη μετατόπιση του πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Σουνίου και τον αποχαρακτηρισμό των ορεινών όγκων. Φαίνεται καθαρά ότι η δημοτική αρχή (στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ) υλοποιεί ένα σχέδιο που είναι ενταγμένο στην παράδοση της γης του Λαυρίου στα μεγάλα συμφέροντα και στις πολυεθνικές».

«Ο συγκεκριμένος χώρος, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι χαρακτηρισμένος ιστορικός και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και το ξεπούλημά του σε πολυεθνική, με σκοπό να φτιάξει εμπορικό κέντρο, θα σημάνει το τέλος των επαγγελματοβιοτεχνών της περιοχής. Οι θέσεις εργασίας που υπόσχονται στους ανέργους της περιοχής δεν είναι τίποτε άλλο από λόγια του αέρα. Αλλωστε, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και μετά τη μεγάλη αποβιομηχάνιση, οι θέσεις εργασίας που υποσχέθηκαν για να προχωρήσουν παρόμοιες επενδύσεις ήταν πολλές. Αποδείχτηκε όμως ότι ήταν το δόλωμα για να αλλάξουν το χαρακτήρα της περιοχής. Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής που ακολούθησαν με συνέπεια οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι δημοτικές αρχές των δύο κομμάτων ήταν να παραμείνει μέχρι και σήμερα το 35% των κατοίκων άνεργοι και το άλλο 35% να πηγαίνει να εργαστεί 30 χιλιόμετρα μακριά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ