Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση - παρέμβαση για το θέμα των μεταναστών

Κάλεσμα στους Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους, τους μικρομαγαζάτορες, τους μικρέμπορους, τους ανέργους, να αντισταθούν ενιαία ενάντια στη βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική

Ανακοίνωση για το θέμα των μεταναστών και την παρέμβαση που γίνεται σε βάρος τους εντονότερα το τελευταίο διάστημα, εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το τελευταίο διάστημα γίνεται πιο έντονη η παρέμβαση στους μετανάστες. Κυβέρνηση, νομάρχες, δήμοι, μη κυβερνητικές οργανώσεις, παίρνουν μία σειρά πρωτοβουλίες, οργανώνουν φεστιβάλ, συζητήσεις, ημερίδες, με στόχο να τους ελέγξουν και να τους ενσωματώσουν στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης.

Την ίδια περίοδο δραστηριοποιούνται μία σειρά θρησκευτικές, εθνικιστικές, αντιδραστικές οργανώσεις, διάφοροι μηχανισμοί, καλλιεργώντας το ρατσισμό, τον εθνικισμό, φορτώνοντας στους μετανάστες τα προβλήματα του καπιταλιστικού συστήματος που υποστηρίζουν. Παράλληλα, εντείνεται ο αυταρχισμός, η αστυνομοκρατία σε βάρος μεταναστών και Ελλήνων εργαζόμενων.

Αξιοποιώντας υπαρκτά προβλήματα που υπάρχουν σε περιοχές που έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός μεταναστών, όπως στο κέντρο της Αθήνας, στις γειτονιές γύρω από το κέντρο, προσπαθούν με διάφορα μέσα, "συγκρότηση επιτροπών", "συλλόγων", μάζεμα υπογραφών, "συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας", όπως στον Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών, να στρέψουν τους ντόπιους εργαζόμενους ενάντια στους μετανάστες. Παράλληλα, σπέρνουν τη διχόνοια ανάμεσα στους ίδιους τους μετανάστες με βάση την προέλευση, το χρώμα, τη θρησκεία. Κρύβουν πως για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις γειτονιές δε φταίνε ούτε οι μετανάστες, ούτε οι Ελληνες εργαζόμενοι. Γι' αυτά φταίει η ιμπεριαλιστική πολιτική των επεμβάσεων, των πολέμων, της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, η αντιμεταναστευτική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η έντονη φιλολογία για την προστασία "του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και των γύρω περιοχών", "της υγείας των μεταναστών", το ενδιαφέρον "για τους μικρομεσαίους, ελεύθερους επαγγελματίες" κρύβει άλλες σκοπιμότητες. Εχει να κάνει με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να ξεκαθαρίσουν το κέντρο από Ελληνες και μετανάστες, για να αναπτύξουν επιχειρηματική δράση, που ήδη έχει γίνει σε άλλες περιοχές, όπως στο Γκάζι και στου Ψυρρή, σε βάρος των εργαζομένων.

Η έντονη κινητικότητα έχει να κάνει και με τις πρόσφατες αντιμεταναστευτικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για ελεγχόμενη μετανάστευση, η οποία έχει στόχο την εξασφάλιση φθηνής και ελεγχόμενης εργατικής δύναμης για το ευρωπαϊκό κεφάλαιο, η οποία θα πλήξει και τους ντόπιους εργαζόμενους.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, Ελληνες και μετανάστες, τους μικρομαγαζάτορες, τους μικρέμπορους, τους ανέργους, να αντισταθούν ενιαία ενάντια σε αυτή τη βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική.

  • Να οργανωθούν στα συνδικάτα, στις ενώσεις των ΕΒΕ, στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, γυναικών, στις επιτροπές αγώνα, παντού.
  • Να παλέψουν ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΝΑΤΟ και ΕΕ, όπου συμμετέχει και η χώρα μας, που ρίχνουν στην εξαθλίωση τους λαούς.
  • Να διεκδικήσουν μαζί λύσεις στα προβλήματά τους, να μη φορτωθούν τα σπασμένα της κρίσης.
  • Να μην αφήσουν να περάσουν ρατσιστικές και εθνικιστικές αντιλήψεις, που κρύβουν τον πραγματικό κοινό αντίπαλο, το κεφάλαιο, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις που προωθούν τις αποφάσεις τους.
  • Να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα της πλουτοκρατίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που ευθύνονται και για τη μετανάστευση και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ οι μετανάστες και οι Ελληνες εργαζόμενοι.
  • Να απομονώσουν εκείνες τις δυνάμεις, από τους Ελληνες και τους μετανάστες, όπως το ΛΑ.Ο.Σ, μηχανισμούς της ΕΕ, διάφορων πρεσβειών, μηχανισμούς και ομάδες που δρουν στο χώρο των μεταναστών που με τις θέσεις τους και την τακτική τους καλλιεργούν το ρατσισμό και τον εθνικισμό, στηρίζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Επίσης αυτούς, που με την πολιτική και τους διάφορους "επαναστατικούς" τυχοδιωκτισμούς τους στις πλάτες των μεταναστών, διασπούν την ταξική ενότητα και αλληλεγγύη, σε βάρος συνολικά των εργαζομένων και ιδιαίτερα των μεταναστών, ρίχνουν νερό στο μύλο της αντίδρασης».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ