Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2009

Με τις τοποθετήσεις βουλευτών, αλλά και υπουργών συνεχίστηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2009, η οποία και ολοκληρώνεται την Κυριακή στις 12 τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία.

Τον ταξικό χαρακτήρα του προϋπολογισμού κατήγγειλαν με τις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές του ΚΚΕ που έλαβαν το λόγο. Ο Α. Κανταρτζής έκανε λόγο για διαχρονικά αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς που χαρακτηρίζονται από φορολογικά βάρη στους εργαζόμενους και φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, ενώ ο Στ. Σκοπελίτης επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός εξυπηρετεί τις πολιτικές «δίωξης» της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπερασπίστηκε το ΝΑΤΟικό προσανατολισμό των κονδυλίων του υπουργείου του, ενώ ο υπουργός Πολιτισμού Μ. Λιάπης επιχείρησε να «κουκουλώσει» τα ανεπαρκή (για μια ακόμη χρονιά) κονδύλια που διατίθενται για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συνέχισαν και χτες την «άσφαιρη κριτική», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δεν έχει σχέδιο» και ότι κατέθεσε έναν «αφερέγγυο προϋπολογισμό» που δε θα εφαρμοστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ