Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
Λαϊκό γλέντι στο στέκι εργαζομένων και νεολαίας

Μια αυθεντική λαϊκή γιορτή «στήθηκε» την Κυριακή το βράδυ στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας στα Πατήσια. Μετανάστες που παρακολουθούν τα μαθήματα ελληνικών που γίνονται στο Στέκι και άλλοι, που ζουν και εργάζονται στην περιοχή, γλέντησαν με τις μελωδίες του μουσικοχορευτικού συγκροτήματος των Κούρδων Συρίας.

Εργάτες μετανάστες από το Σουδάν, το Αφγανιστάν, τη Συρία, την Μπουργκίνα Φάσο, την Αλβανία και αλλού, «συμμαθητές» στο Στέκι, αλλά και συναγωνιστές στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, χόρεψαν, έφαγαν και τραγούδησαν όλοι μαζί, χωρίς οι πολιτισμικές τους διαφορές να σταθούν εμπόδιο. Καθημερινά άλλωστε διαπιστώνουν πόσα πολλά είναι εκείνα που τους ενώνουν. Ο κύκλος του χορού «έζωνε» όλα τα δωμάτια, χέρι με χέρι όλοι πιασμένοι, με τους δασκάλους τους και άλλους Ελληνες εργαζόμενους. Κανείς δεν έμεινε έξω, κι ας μην γνώριζε τα βήματα.

Στο τέλος της βραδιάς κανονίστηκαν οι επόμενες συναντήσεις. «Θα τα πούμε στο μάθημα». «Στη δουλειά κάποιοι δεν πληρώνονται τις υπερωρίες. Να δούμε τι θα κάνουμε». «Την Κυριακή θα πάρω την οικογένεια και θα έρθω στη γιορτή που κάνει το ΚΚΕ για τα παιδιά»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ