Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Εφυγε» η συντρόφισσα Θεοπίστη Σπυροπούλου

Σήμερα η πολιτική κηδεία της από τα γραφεία της ΝΕ Φλώρινας του ΚΚΕ

«Εφυγε» χτες από τη ζωή η συντρόφισσα Θεοπίστη Σπυροπούλου σε ηλικία 82 ετών. Η πολιτική κηδεία της γίνεται σήμερα, από τα γραφεία της ΝΕ Φλώρινας του ΚΚΕ. Η σορός της θα είναι στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Μετά τις 12 το μεσημέρι, θα μεταφερθεί στη Ροδόνα νομού Φλώρινας, όπου και θα ταφεί.

Η Θεοπίστη Σπυροπούλου ήταν στέλεχος του Κόμματος αναπτύσσοντας δράση στο γυναικείο κίνημα, από τη μεταπολίτευση μέχρι πριν από λίγα χρόνια. Από 16 χρονών, το 1943, οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και στα 18 της έγινε μέλος του ΚΚΕ. Ηταν μαχήτρια του ΔΣΕ και αργότερα πολιτική πρόσφυγας.

Στάθηκε πιστή στο σύντροφό της Λάζαρο Σπυρόπουλο, σημαντικό στέλεχος του Κόμματος, σε όλη εκείνη τη δύσκολη περίοδο κατά την οποία ο Λ. Σπυρόπουλος ήταν στις φυλακές, στις εξορίες και στον παράνομο μηχανισμό του Κόμματος (από το 1950 έως τη μεταπολίτευση). Η συντρόφισσα Θεοπίστη στάθηκε, επίσης, με αποφασιστικότητα στις δύσκολες για το ΚΚΕ περιόδους (το 1968 με τη 12η Ολομέλεια, και την περίοδο 1989 - 1991).

Επιθυμία της συντρόφισσας είναι, αντί στεφάνων στην κηδεία της, τα χρήματα να δοθούν, μέσω της ΝΕ Φλώρινας του ΚΚΕ, ως ενίσχυση στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ