Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - «ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ»
Μοιράζουν ένα κομμάτι ψωμί με το ... αζημίωτο

Στα πρότυπα του Δήμου Αθηναίων, ιδρύθηκε χτες «Κοινωνικό Παντοπωλείο» στον Πειραιά. Πρόκειται για κίνηση ενταγμένη στο πλαίσιο της λεγόμενης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Την ώρα που τα λαϊκά στρώματα βυθίζονται ολοένα και περισσότερο στη φτώχεια, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκείται προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, έρχονται πολυεθνικές να δείξουν με ελεημοσύνες το, δήθεν, ανθρώπινο προσωπείο τους.

Ετσι, χτες, η πολυεθνική «Καρφούρ Μαρινόπουλος» σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά προχώρησαν στη συνδιαχείριση της εξαθλίωσης, εγκαινιάζοντας το «Κοινωνικό Παντοπωλείο», στον Πειραιά. Στην ουσία, η διοίκηση του δήμου στον Πειραιά (ΠΑΣΟΚ) ακολουθεί ακριβώς την ίδια πολιτική με αυτή της Αθήνας (ΝΔ). Αρκεί μόνο να υπενθυμίσουμε ότι η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία και πάλι με την «Καρφούρ Μαρινόπουλος», προχώρησε, πριν από περίπου ένα χρόνο, στην ίδρυση του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» στην Αθήνα.

Στην ουσία πρόκειται για μοίρασμα ενός κομματιού ψωμί σε άπορες οικογένειες και για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Κίνηση ενταγμένη στο πλαίσιο της λεγόμενης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, από την οποία οι επιχειρήσεις βγαίνουν διπλά κερδισμένες καθώς και φοροαπαλλάσσονται για τις δωρεές τους και παρουσιάζουν ένα προσωπείο πως είναι τάχα στο πλευρό των φτωχών και αδυνάτων, άσχετα αν πρωτοστατούν σε τετράωρες απασχολήσεις ή σε απολύσεις.

Και είναι σαφές πως η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται ούτε με κινήσεις εντυπωσιασμού, ούτε με ελεημοσύνες. Αντιμετωπίζεται με σεβασμό στον άνθρωπο, με προώθηση της σταθερής και μόνιμης εργασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» θα λειτουργεί σε χώρο του δήμου στην οδό Φίλωνος 31. Θα είναι ανοιχτό δύο φορές την εβδομάδα και θα παρέχει δωρεάν είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ρούχα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κλπ. Οσοι θα παίρνουν τα προϊόντα, θα επιλέγονται από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου και θα έχουν πρόσβαση με την επίδειξη ειδικής κάρτας.

Το πρόγραμμα θα καλύπτει 200 οικογένειες, για έξι μήνες, οι οποίες θα μπορούν να ψωνίζουν μέχρι του ποσού των 350 ευρώ κάθε μήνα και στη συνέχεια θα αλλάζουν. Να διευκρινίσουμε πως δεν αφορά κοινωνικές ομάδες όπως άστεγους, τοξικομανείς, αλλά μόνο οικογένειες με εισόδημα κάτω των 10 χιλιάδων ευρώ που έχουν βρεθεί σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, όπως π.χ. θάνατος συζύγου. Ηδη έχουν κατατεθεί 500 αιτήσεις στο Δήμο Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ