Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Ελεύθερη και ανεξάρτητη Παλαιστίνη!

Ανακοίνωση αποφασιστικής καταδίκης της ισραηλινής βαρβαρότητας

Από την πρώτη στιγμή, μόλις έγινε γνωστό το νέο έγκλημα του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού, το περασμένο Σάββατο, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης το καταδίκασε και κάλεσε σε κινητοποίηση των λαών για να το σταματήσουν.

Στην ανακοίνωσή του τονίζει:

«Το ΠΣΕ καταγγέλλει στη Διεθνή Κοινότητα τη σημερινή δολοφονική στρατιωτική επιδρομή του Ισραήλ εναντίον της Παλαιστίνης στη Λωρίδα της Γάζας, στη διάρκεια της οποίας έχασαν πάνω από 200 Παλαιστίνιοι τη ζωή τους. Αυτή η εγκληματική αεροπορική επιδρομή εναντίον αμάχων πολιτών, ενάντια στους ίδιους Παλαιστίνιους που βρίσκονται αποκλεισμένοι εδώ και βδομάδες, αποτελεί άλλη μια απόδειξη του απάνθρωπου και βάρβαρου καθεστώτος του Ισραήλ. Η πολεμοχαρής πολιτική του Ισραήλ σκοτώνει τους Παλαιστίνιους σε μια αργή γενοκτονία, πλήρως υποστηριζόμενη από τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Το ΠΣΕ καλεί όλους τους φιλειρηνικούς ανθρώπους να εκφράσουν τη διαμαρτυρία και καταδίκη προς το καθεστώς του Ισραήλ, ενάντια στην αδικία που διαρκεί πια 60 χρόνια ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό.

Το ΠΣΕ υπογραμμίζει τη χρονική στιγμή της επίθεσης, μόλις λίγες βδομάδες πριν τις ισραηλινές εκλογές, γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μια φορά τον ανήθικο χαρακτήρα της κυβέρνησης, που δε διστάζει να αξιοποιήσει εκατοντάδες νεκρούς Παλαιστίνιους για την εσωτερική εκλογική μάχη.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης επαναβεβαιώνει την υποστήριξή του προς την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), ως του νόμιμου εκπροσώπου του Παλαιστινιακού Λαού, στον οποίο εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας, καλώντας τον σε ενότητα και αντίσταση ενάντια στις επιθέσεις.

Η μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την εγκαθίδρυση ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η αδικία ενάντια στην Παλαιστίνη δε θα κρατήσει για πάντα!

Ελεύθερη και ανεξάρτητη Παλαιστίνη!

Η Γραμματεία του ΠΣΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ