Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Εκκληση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Με αφορμή τη βάρβαρη επιδρομή του Ισραήλ στη Γάζα, η Ομάδα Εργασίας των διεθνών συναντήσεων των 140 και πλέον Κομμουνιστικών Κομμάτων απ' όλο τον κόσμο εξέδωσε την παρακάτω έκκληση:

«Εμείς, Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα απ' όλα τα μέρη του κόσμου καταγγέλλουμε με αποτροπιασμό τις συνεχιζόμενες δολοφονικές αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, που σκότωσαν πάνω από 340 Παλαιστίνιους. Με τους βάρβαρους αυτούς βομβαρδισμούς και άλλες εγκληματικές ενέργειες των ενόπλων δυνάμεων, η κυβέρνηση του Ισραήλ επιχειρεί να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε ούτε με το τείχος, ούτε με την κατοχή και ούτε με τον αποκλεισμό: Να κάμψει την αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού.

Αυτή η πολιτική γενοκτονίας και κρατικής τρομοκρατίας της κυβέρνησης του Ισραήλ γίνεται με την έγκριση και την υποστήριξη των ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων των ΗΠΑ και της ΕΕ και με την ανοχή ορισμένων αντιδραστικών αραβικών καθεστώτων. Οι νέες βάρβαρες επιθέσεις αποτελούν πρόκληση για το κίνημα αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού που έχει αναπτυχθεί σε όλο τον κόσμο.

Κάνουμε έκκληση στους εργαζόμενους, στις γυναίκες, στους νέους και στα άλλα λαϊκά στρώματα, σε όλες τις αντιιμπεριαλιστικές και φιλειρηνικές δυνάμεις να κινητοποιηθούν μαζικά ενάντια στις εγκληματικές επιθέσεις και στην πολιτική βίας της κυβέρνησης του Ισραήλ. Να απαιτήσουν τον άμεσο τερματισμό της εισβολής, την άρση του αποκλεισμού και την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του Ισραήλ.

Τους καλούμε να κλιμακώσουν τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και άμεσης βοήθειας προς τον Παλαιστινιακό λαό.

Τα κόμματά μας επιβεβαιώνουν την αλληλεγγύη τους στην αντίσταση ενάντια στους εισβολείς, με τις προοδευτικές, αντιιμπεριαλιστικές και κομμουνιστικές δυνάμεις στην Παλαιστίνη και στο Ισραήλ, με όλους εκείνους που παλεύουν για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

30 Δεκεμβρίου 2008».

Η Ομάδα Εργασίας των ΚΚ αποτελείται από τα εξής κόμματα:

-- Κομμουνιστικό Κόμμα Βραζιλίας

-- Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

-- Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας

-- Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαρξιστικό)

-- Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας

-- Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας

-- Λιβανέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα

-- Νοτιοαφρικανικό Κομμουνιστικό Κόμμα

-- Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα

-- Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας

-- Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας Μοραβίας, Τσεχία


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ