Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΙΣΡΑΗΛ
«Οχι» στην πολιτική κατοχής και στέρησης δικαιωμάτων των Παλαιστινίων

Το ΚΚ Ισραήλ και άλλες λαϊκές δυνάμεις διοργανώνουν το ερχόμενο Σάββατο μεγάλη διαδήλωση στο Τελ Αβίβ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Ισραήλ Μ. Νάφαα
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Ισραήλ Μ. Νάφαα
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισραήλ έχει σταθεί πάντα στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, υπερασπιζόμενο το δικαίωμά του για ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα, ενάντια στην πολιτική γενοκτονίας που προωθούν οι αστικές κυβερνήσεις του Ισραήλ. Αυτές τις κρίσιμες μέρες και ώρες μετά τις νέες δολοφονικές επιδρομές έχει πρωτοστατήσει στην οργάνωση των διαμαρτυριών μέσα στη χώρα του. Για όλα αυτά μίλησε στο ραδιόφωνο του «902», ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Ισραήλ, Μοχάμεντ Νάφαα. Αυτή τη δήλωση του Ισραηλινού κομμουνιστή παραθέτουμε:

«Η θέση μας είναι ότι αυτός ο πόλεμος είναι ο πιο βίαιος από το 1967. Ο βασικός παράγοντας του πολέμου βρίσκεται στην πολιτική των κυβερνήσεων του Ισραήλ, πολιτική κατοχής και στέρησης από τους Παλαιστίνιους, του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης και της ίδρυσης του ανεξάρτητου κράτους τους. Το ζήτημα δεν είναι η Χαμάς.

Το Ισραήλ θέλει να δημιουργήσει μια αρκετά βίαιη και επικίνδυνη ατζέντα, πριν την αλλαγή της αμερικανικής κυβέρνησης. Αυτή η εγκληματική πολεμική επιχείρηση διεξάγεται πριν τη μάχη των βουλευτικών εκλογών στο Ισραήλ. Γιατί όλα αυτά τα πολιτικά κόμματα επιθυμούν να φτάσουν στην εξουσία με αντίτιμο τα ποτάμια αίματος των Παλαιστινίων και αυτό δε γίνεται για πρώτη φορά. Αυτός ο αδικαιολόγητος ολοκληρωτικός αιματηρός πόλεμος έχει ως υπεύθυνους, όλα τα αστικά πολιτικά κόμματα.

Το ΚΚ Ισραήλ διοργάνωσε μια κινητοποίηση στη Ναζαρέθ, την ημέρα της έναρξης της επίθεσης. Εχει συναντήσεις με το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης, το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, για τη λήψη πρακτικών μέτρων σε επίπεδο Μέσης Ανατολής, αλλά και επαφές με το Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα για συντονισμό σε διεθνές επίπεδο.

Υπήρχαν εκατοντάδες κινητοποιήσεις, με επικεφαλής το ΚΚ Ισραήλ και το "Χαντάς". Το Σάββατο, θα γίνει μια μεγαλειώδης συγκέντρωση Εβραίων και Αράβων Ισραηλινών στο Τελ Αβίβ, ως συνέχεια αυτών που έχουν γίνει από το περασμένο Σάββατο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ