Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνης

Στην έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος συμπαράστασης προς το λαό της Παλαιστίνης προχώρησε ο Δήμος Νίκαιας μετά από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το ψήφισμα αναφέρει: «Ο λαός της Παλαιστίνης θα νικήσει. Ο λαός της Παλαιστίνης που ζει στη Γάζα σε καθεστώς της πιο βαθιάς εξαθλίωσης λόγω του πολύχρονου αποκλεισμού σήμερα βρίσκεται για άλλη μια φορά αντιμέτωπος με τη βαρβαρότητα των ισραηλινών φασιστικών δυνάμεων».

Το μαζικό έγκλημα ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης, επισημαίνεται στο ψήφισμα, διαπράττεται με τη σύμπραξη των Αμερικανών ιμπεριαλιστών με την κάλυψη της ΕΕ.

Τεράστιες ευθύνες για τη γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, αναφέρεται στο ψήφισμα, φέρουν και όσες κυβερνήσεις ή πολιτικές δυνάμεις βάζουν στην ίδια ζυγαριά τους Ισραηλινούς σιωνιστές τρομοκράτες, με τους Παλαιστινίους μαχητές που είναι αποφασισμένοι να αποκτήσουν ξανά τη δική τους πατρίδα, όσο ακριβά τους κοστίσει αυτό.

Ο λαός της Παλαιστίνης, που ασκεί το βασικό του δικαίωμα σύμφωνα με το διεθνή νόμο για αντίσταση στην ξένη κατοχή, για ελεύθερη πατρίδα, είχε και θα έχει στο πλευρό του ολόκληρη την προοδευτική ανθρωπότητα, όλους όσοι μάχονται ενάντια στην ιμπεριαλιστική τρομοκρατία ακόμη και από τα εδάφη του Ισραήλ.

Εκφράζοντας τον κοκκινιώτικο λαό που στο παρελθόν έδωσε τα καλύτερα παιδιά του για ελεύθερη πατρίδα ενάντια στη γερμανική κατοχή εκφράζουμε την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον παλαιστινιακό λαό, δηλώνοντας ότι θα εκφραστεί πολύμορφα στην πράξη.

Καταγγέλλουμε: Τη δολοφονική επίθεση των Ισραηλινών και τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών που απειλούν να μετατρέψουν σε πεδίο σύρραξης όλη τη γύρω περιοχή.

Απαιτούμε: Την άμεση κατάπαυση των δολοφονικών επιδρομών. Να τερματιστεί ο αποκλεισμός της Γάζας. Ουσιαστική επίλυση του παλαιστινιακού προβλήματος. Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού για ελεύθερη πατρίδα, καταλήγει το ψήφισμα, είναι και δικός μας αγώνας.

  • Ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσαν, επίσης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά και η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ