Πέμπτη 8 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
παίζονται ακόμα

«Baby Love»,του Βελσάν Γκάρεν.

Εκείνος γυναικολόγος. Ζει με τον επιχειρηματία εραστή του. Ομως, για να είναι ολοκληρωμένη η σχέση τους, λέει ο γυναικολόγος, και αρνείται κατ' αρχάς ο επιχειρηματίας, πρέπει οπωσδήποτε να αποχτήσουν ένα παιδί! Στο τέλος θα ενδώσει και ο επιχειρηματίας!

Δεν πρόκειται για σάτιρα ή κωμωδία! Εχουμε να κάνουμε με «σοβαρό κοινωνικό έργο», όπως διατείνεται, το οποίο προσπαθεί και αυτό να βάλει για συζήτηση στην κοινωνία το γνωστό ζήτημα της τεκνοποιίας ή της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Το «Baby Love» δε φέρνει κάποια νέα πληροφορία ή κάποια νέα δικαιολογία. Με πολύ συντηρητικό χιούμορ και με συναίσθημα προσπαθεί να αποσπάσει το ενδιαφέρον του «φιλελεύθερου» και «ανεκτικού» θεατή. Ωστόσο, το μόνο που καταφέρνει είναι να αναπαράγει τη γνωστή επιθεωρησιακή καρικατούρα περί των ομοφυλόφιλων! Τελικά, αυτή η υστερία του γάμου και της τεκνοποιίας, αντί να κάνει καλό εκθέτει ακόμα περισσότερο την ομοφυλοφιλία.

Παίζουν: Πασκάλ Εμπέ, Λαμπέρ Ουίλσον, Πιλάρ Λοπέθ Ντε Αγιάλα.

«Vitus»,του Φρέντι Μούρερ.

Το θέμα της ταινίας δεν είναι καθόλου κακό. Αναφέρεται στην πίεση και στην καταπίεση που υφίστανται τα χαρισματικά παιδιά από τους γονείς και το κοινωνικό περιβάλλον, που απαιτούν από αυτά να ...πετάξουν! Αν σε αυτό προσθέσεις και τις εξαιρετικές ερμηνείες, τόσο του ελληνικής καταγωγής μικρού Τεό Γκεοργκίου όσο και του έμπειρου Μπρούνο Γκαντζ, τότε δε βλέπω το λόγο, γιατί να μη δει κάποιος την ταινία (μαζί με τα παιδιά του)! Θα ακούσετε και θαυμάσια μουσικά κομμάτια.

Παίζουν: Τεό Γκεοργίου, Μπρούνο Γκαντζ, Τζούλια Τζένκις, κ.ά.

«Ναι Σε Ολα»,του Πέιτον Ριντ.

Ναι σε όλα, μπας και σωθούμε! Η ζωή αποφάσισε να τον βάλει στην άκρη! Κάποια μέρα εκείνος τσαντίστηκε και της βγήκε από αριστερά! Γράφτηκε σε ένα πρόγραμμα αυτοσεβασμού και αυτοβοήθειας!

Σε χρόνο μηδέν όλα άλλαξαν! Τώρα, πια, όλα του έρχονταν δεξιά!

Το τίμημα, όμως, για τη ...δεξιά στροφή στη ζωή του ήταν υπερβολικό! Το «Ναι σε Ολα» τον έκανε θύμα, πια, των επιτηδείων! Εκεί, όμως, που ετοιμαζόταν να γυρίσει στην παλιά του κατάσταση, ήρθε ο έρως!

Εντάξει, μην κάνετε μεγάλα σχέδια. Μια απλή γελαστική αμερικάνικη κωμωδία και αυτό είναι όλο! Μια κωμωδία που δεν έχει μεγάλες υπερβολές και χυδαιότητες. Και αυτό είναι αρκετό!

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Ζόε Ντεσανέλ, Τέρενς Σταμ, Τζον Μάικλ Χίγκινς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ