Πέμπτη 8 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣΙΑΝΩΝ
Καταγγέλλει επίθεση αστυνομικών

Νεκρός μετανάστης κοντά στη Διεύθυνση Αλλοδαπών

Μέσα στο τελευταίο τρίμηνο δύο μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλος ένας έχει τραυματιστεί - σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα από την Αστυνομία - στην περιοχή κοντά στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών στο Ρουφ. Ετσι, το περασμένο Σάββατο, 3 Γενάρη, βρέθηκε νεκρός ο Χουσεΐν - Ζαχιντούλ Τζαχανγκίρ, 31 ετών, από το Μπαγκλαντές. Στις 27 Οκτώβρη, είχαμε το θάνατο ενός ακόμη μετανάστη, ενώ στις 6 Δεκέμβρη τραυματίστηκε άλλος ένας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο Μοχάμεντ Γκόλαμ Μάολα, πρόεδρος της Κοινότητας Μπαγκλαντεσιανών στην Ελλάδα, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, με αφορμή το περιστατικό, κατήγγειλε ότι ο συμπατριώτης του, που είχε πάει τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Αλλοδαπών για να πάρει το «μαγικό χαρτάκι» με το οποίο θα κατέθετε αίτηση Ασύλου, σκοτώθηκε πέφτοντας σε ρέμα κοντά στο Τμήμα. Μεταφέροντας καταγγελίες συμπατριωτών του, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην ουρά, σημείωσε ότι αστυνομικοί χτύπησαν με κλομπ και καταδίωξαν το πλήθος αδιακρίτως για να απωθήσουν τις ουρές των μεταναστών που περίμεναν. Το αποτέλεσμα ήταν - όπως είπε - να υπάρξουν τραυματισμοί και να δημιουργηθεί πανικός, όταν ο κόσμος άρχισε να τρέχει για να σωθεί.

Να θυμίσουμε ότι έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών κάθε Παρασκευή και Σάββατο ξημερώματα προκαλείται το αδιαχώρητο, όταν χιλιάδες μεταναστών περιμένουν στην ουρά για να πάρουν τη ροζ κάρτα, η οποία το μόνο που τους εξασφαλίζει είναι λίγες μέρες νόμιμης διαμονής στη χώρα μας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ