Πέμπτη 8 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΣΟΚ
Ανοίγει νέο κύκλο «τρομοϋστερίας»

Νέο κύκλο «τρομολαγνείας» και «τρομοϋστερίας» επιχειρεί με κάθε τρόπο να εγκαινιάσει το ΠΑΣΟΚ σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να θέσει θέμα «αναβίωσης της τρομοκρατίας». Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την τελευταία επίθεση σε βάρος του αστυνομικού έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι η Ελλάδα «είναι η μόνη χώρα στην οποία η τρομοκρατία ξαναγεννήθηκε».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναπαράγοντας την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα περί «τρομοκρατικής απειλής» και αξιοποιώντας την τελευταία δολοφονική επίθεση εναντίον του αστυνομικού, έκανε λόγο για «επανίδρυση της τρομοκρατίας» και «αδράνεια των κυβερνητικών μηχανισμών». Στόχος του ΠΑΣΟΚ να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο γεγονός ώστε σε συνεργασία με την κυβέρνηση, να επιταχύνουν την προετοιμασία της κοινής γνώμης για νέα δήθεν ...«αντιτρομοκρατικά» μέτρα, τα οποία θα στοχεύουν στη συρρίκνωση λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Χαριλάου Τρικούπη ανέθεσε τους χειρισμούς στον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος μετά τις αρχικές δηλώσεις των Χρ. Παπουτσή, Χ. Καστανίδη και Γ. Παπακωνσταντίνου, που έθεσαν ερωτήματα για την «προέλευση της επίθεσης» ζητώντας να απαντηθεί το ερώτημα «αν οι επιθέσεις προέρχονται από τρομοκρατική οργάνωση ή από δράση παρακρατικών μηχανισμών», υποστήριξε ότι πρόκειται για «μια νέα πιο επικίνδυνη γενιά τρομοκρατών».

Εκφράζοντας μάλιστα απόλυτα το ΠΑΣΟΚ ο Μ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Αλφα» και φανερώνοντας την ανάγκη του συστήματος να αναβιώσει ο προβοκατόρικος ρόλος της «τροκοκρατίας», έσπευσε να επιτεθεί εναντίον όλων όσοι υπογράμμισαν ότι η δολοφονική επίθεση σε βάρος των αστυνομικών «αποτελεί προβοκάτσια». Οσοι, ισχυρίστηκε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, «προβάλλουν τις θεωρίες της προβοκάτσιας είναι απαράδεκτοι, δε σκέφτονται καθόλου την Ελλάδα, αγνοούν την Ελλάδα και προσπαθούν να εμπαίξουν και να κοροϊδέψουν 11 εκατομμύρια πολίτες και δεν ξέρω πόσα εκατομμύρια άλλους έξω από εδώ. Αυτές οι θεωρίες είναι απαράδεκτες και ανιστόρητες». Γίνεται φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει σε συνεργασία με την κυβέρνηση να ανακινήσει θέμα «τρομοκρατίας» για να την αξιοποιήσει όπως και στην περίπτωση της «17Ν» για την καταστολή μέχρι και την κατάργηση στοιχειωδών δικαιωμάτων λαϊκών ελευθεριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ